Sida 1 av 1

Re: När släppte talet hos era barn

InläggPostat: 12 mar 2010, 17:33
av <mys-mamma>
Min son har precis börjat prata 3-ords-meningar, han är 2 år & 3 mån. Jag kan förstå det mesta han säger men än går det inte direkt att ha långa konversationer utan man får ta det lite bit för bit och fråga vad han menar ganska ofta. Men det släpper nog helt snart :D Han härmar allt som alla säger och har fått ett väldigt stort ordförråd under de senaste månaderna.

Re: När släppte talet hos era barn

InläggPostat: 05 apr 2010, 20:12
av EW
Här hemma har jag åxå en kille som babblar på ordentligt och man kan förstå det mesta han pratar om, det släppte för en-två månder sedan och det är riktigt kul när han kan svara och man märker att han har förstått vad man menar :D Han blir två nu i maj och har pratat en massa strunt tidigare som blivit till riktigt tal. Jag tror att mycket kommer från dagis och storebror såklart :D Jag tycker det bästa är att man kan skratta tillsammans och inte åt honom som man gjort tidigare.

Re: När släppte talet hos era barn

InläggPostat: 21 apr 2010, 15:09
av bubblarunt
Min två-åring pratar mycket, men inte så många ord som är helt rätt. Men han gör sig förstådd väldigt bra, dessutom blir han tvåspråkig. Jag pratar bara finska med honom, och det är helt otroligt att han redan vet att till pappa säger man till exempel mat eller flygplan, medans till mamma säger man ruoka eller lentokone. Helt otroligt faktiskt. Är i och för sig själv uppväxt på samma vis, men otroligt att det funkar så bra!

http://bubblarunt.blogspot.com