Nån med erfarenhet av tidigare KS o efter det vaginal födsel

Förlossnings ämnen - Smärtlindring, oro, ställning, partners roll och annat som rör förlossningen.

Nån med erfarenhet av tidigare KS o efter det vaginal födsel

Inläggav Agnesmamma » 15 mar 2013, 09:42

Hej alla!

Jag är bara i v.7 men gruvar mej redan för förlossningen. Jag har en dotter som är 4,5 år som vid födseln inte ville fixera sej och sjunka ner och därför togs beslutet att göra KS med henne efter att öppningsskedet stannat av vid 9 cm. Hon var väldigt stor, 4930g för att vara precis.
Nu är jag så rädd att jag kommer måsta göra KS igen denna gången vilket jag absolut inte vill för jag fick såna komplikationer sist. infektioner, hög feber i flera veckor, kunde knappt gå, var tvungen att sova sittandes i flera veckor o sårvätska o blod som rann från snittet ofta. Det var en mardröm!

Är det någon annan som har erfarenhet av ett tidigare kejsarsnitt o sedan fött normalt andra gången? Hur gick det isf? Jag har ju aldrig hört att detta hänt men ändå går jag o funderar på om snittet kan brista under värkarbetet o utdrivningsskedet, nån som vet nåt om detta?!

Lite orolig o nervös :roll:
Agnesmamma
Nykomling
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 15 mar 2013, 08:55
Ort: 258
BF: 131107
Status: Blivande tvåbarnsmamma + en bonusson

Re: Nån med erfarenhet av tidigare KS o efter det vaginal födsel

Inläggav mandelkubb » 18 mar 2013, 10:59

Hej Agnes,

Jag har inte erfarenhet av det här själv, men min bästa vän har varit i din situation.

Första barnet förlöstes akut med KS efter över två dygn med starka, men overksamma värkar. Den förlossningen var väldigt traumatisk för henne. Hon hade inga direkta problem med snittet med kände sig ändå handikappad och hade svårt att knyta an till sin son.

När hon var gravid igen tog hon kontakt med en barnmorskegrupp (typ Aurora) som arbetar med förlossningsrädsla. Där fick hon hjälp att hitta sin strategi för att hantera en ny förlossning, hur den än slutade, vaginal eller med ks. Men jag tror att de var överens om att snabbare ta beslutet om ks om det skulle gå långsamt.

Men till slut fick hon en helt normal och bra förlossning. Tror att det faktum att hon födde vaginalt blev något av en känslomässig revansch inför tanken på förlossning men även för hennes självkänsla.

Det finns ingen som kan garantera att du får en vaginal förlossning den här gången. Men jag tycker du ska ta kontakt med specialist-BM så att du hittar ditt sätt att ta dig igenom en förlossning och vara så förberedd som möjligt.

Att ditt snitt skulle spricka är nog inte möjligt, det har jag aldrig hört talas om.

Lycka till!
Bild

Bild
Användarvisningsbild
mandelkubb
Alltid online
 
Inlägg: 707
Blev medlem: 18 okt 2010, 14:22
Ort: 295
BF: 130720
BIM: 121111
Status: Längtar efter ett syskon!


Återgå till Förlossningen