Nu orkar vi snart inge mera !

Sömn, sovrutiner och matvanor är inte lika lätt för alla, diskutera mat och sömn.

Nu orkar vi snart inge mera !

Inläggav Thovenordh » 01 sep 2012, 22:04

Vi har en dotter på två år och en månad. I över ett års tid har hon ätit jätte dåligt med mat. Men vi kände oss ändå lugna när hon åt sin nestlégröt på morgonen (sluta för ½år sen), och vällingen på kvällen :) Hon gick ju upp som hon skulle och så. Men ett hemskt humör ..

Nu är det så att hon har varit lös i magen i två veckor, så vi började misstänka mjölk ( av nått slag ). Hon fick ett kinderägg förre helgen, och på mindre än två timmar bajsa hon två, fulla, lösa blöjor. Såren i rumpan bara växte :( Så vi slutade med mjölk. Men insåg att vällingen innehöll skummölkspulver .. Köpte mjölkfri, men den smaka ju inte samma sak, så hon tvärvägrar vällingen nu. ( även fast hon har fått tillbaka sin vanliga ).
Hon äter knappt nånting på dagarna, till och med dagmamm(orna) är bekymrade, fast bvc säger "det är normalt, det gör ingenting, alla barn har sina perioder".
Jojo, perioder ja, men hon har ätit skit dåligt i över ett år !!
Sover dåligt gör hon också, i snitt 8h/dygn.


Ja nog om detta, vi vill ha hälp/tips om hur vi ska få henne att äta välling igen ? :( Börjar ju bli rätt orolig med tanke på att hon inte äter på dagarna.

Föresten så sa bvc att barn under sex kan inte vara laktosintoleranta ? Stämmer det ? Kan någon förklara för mig då, hon tog pappas glas mjölk i morse, och tio minuter senare kom ett stort lass, löst bajs.
( hon har varit bra i magen nu hela veckan )

Hoppas nån orkar läsa och förstår vad och hur jag menar :)

Vore jätte tacksam för svar, för vi går snart under med allt skrik och vrål :( hon måste ju vara jätte, jätte hungrig.

/ Thove
Thovenordh
Nykomling
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 01 okt 2010, 09:17

Re: Nu orkar vi snart inge mera !

Inläggav E Maria » 02 sep 2012, 07:46

Oj vad jobbigt det låter :(
Hoppas det ordnar sig. Min dotter e 8 månader o har Ätit dåligt o inte gått upp i vikt som honska. Det har lossnat nu ohon äter helt ok, men e fortfarande ganska liten o går upp långsamt..
Det är ju stressande när ens barn inte äter..

Jag har nog inga som helst bra tips.. Tänker spontant på att försöka få matningen med vällingen rolig.. Kanske att hon kan få peka ut en nappflaska i affären som hon gillar? Skojja till det o färga med karamellfärg?

Och jag tror visst att små barn kan vara känsliga mot mjölk... Det sägs ju också att bebisar inte blir sjuka av tandsprickning, utan att de bara är infektionskänsliga och att feber o tandsprickning sammanfaller bara e en slump.. Yeah right? Eller?
Men det där med mjölken kan ni ju iaf gå o kolla upp... Gör det så får ni ett första säkert svar...
Bild

Bild

Bild
__________________________________________
101020 - MA v.12
111219 Flicka

130203 pojke
E Maria
Alltid online
 
Inlägg: 991
Blev medlem: 17 jul 2010, 21:09
Ort: 295
Status: Mamma till två små kottar

Re: Nu orkar vi snart inge mera !

Inläggav L8i » 02 sep 2012, 09:01

Barn är inte laktosintoleranta, de är allergiska mot komjölksprotein! Vår son är det, han kan bara äta mjölkfri mat, laktosfri mat tål han inte heller (laktos är mjölksocker, Julian är allergisk mot hela mjölken) ett annat alternativ är ju att din dotter är allergisk mot gluten?!
Men o andra sidan, går hon upp i vikt som hon ska? För det är ju det första tecknet på att något är fel annars. Ta kontakt med en läkare för att göra en utvärdering, enligt mig är det inte många BVC som varit till större hjälp när det kommit till allergier och problem med viktuppgång.
BildBild

Bild
L8i
Alltid online
 
Inlägg: 1786
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:56
Ort: 98
Status: Mamma till Julian och Milian

Re: Nu orkar vi snart inge mera !

Inläggav EmmaStina » 02 sep 2012, 20:06

Jag säger som L8i säger, barn är sällan laktosintoleranta men de kan vara allergiska mot mjölkprotein. Ring vårdcentralen om du inte är nöjd med BVC och be om att få komma till en läkare. Kan ju vara därför hon äter dåligt, för att hon är allergisk.
Det går inte att prova andra märken av välling? Semper, Nan, Hipp? Och en annan typ av flaska, hon kanske förknippar den "vanliga" flaskan med något äckligt.

Framför allt stå på dig!! Du känner din dotter bättre än någon annan. Ge dig inte fören du får svar. BVC har inte alltid rätt. Lycka till!
BildBild

Bild
EmmaStina
Alltid online
 
Inlägg: 340
Blev medlem: 30 jul 2010, 14:52
Ort: 7
Status: Mamma till en underbar son :)

Re: Nu orkar vi snart inge mera !

Inläggav linda_h79 » 02 sep 2012, 20:20

Men jösses vad dåligt av BVC och säga så!
Håller med föregående, kolla med din vårdcentral direkt om ni kan få prata med en läkare.

Sen ett tips ang vällingen är att byta flaska, belöna henne på något sätt efteråt. Alla knep är tillåtna i det läget.

Sen kan ni även göra så att ni doserar i en liten mängd mjölkfri i vällingen och på sätt fasar in den mjölkfria vällingen. För tål hon inte mjölkprotein (som det onekligen låter som) så bör hon inte tåla den vanliga vällingen heller.
Bild

Bild

Bild
linda_h79
Alltid online
 
Inlägg: 949
Blev medlem: 20 mar 2010, 04:53
Ort: 148
BF: 150610
Status: Mamma till Nova och Joline!!

Re: Nu orkar vi snart inge mera !

Inläggav Rielly » 02 sep 2012, 21:09

Säger som l8i har en vän vars barn som är 13 mån och 4 år både är allergiska mot mjölkprotein de ska då heller helst inte äta soya. Men det kan växa bort om det upptäcks i tid ta bort alla produkter med soya och mjölk i ett års tid och börja sedan introduera små mängder och prova på det sättet. Har hört att det beror på omogna celler i magsäcken eller något sånt och att det är därför det kan växa bort om de får vila men vet inte om det stämmer eller ej. Finns en sida som heter http://www.mjolkfri.com/ där finns hundratals recept som är mjölk soya gluten och ägg fria så där kan du hitta inspiration om det känns jobbigt.
BildBild
Rielly
Stammis
 
Inlägg: 127
Blev medlem: 15 feb 2011, 17:00
Ort: 143
BF: 111003
Bor: Newcastle


Återgå till Barns sömn & matvanor 0-2 år
cron