Sida 1 av 2

Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 18:19
av werun
Hej!
Jag har under senaste veckorna varit trött och somnat när jag kommit hem från skolan. Jag är även hungrig även fast jag ätit. Blir hungrig bara någon timme efter? Har även känt lukter väldigt starkt. Var orolig att jag skulle vara gravid, men fick någon mens liknade blödning då jag skulle haft mensen alltså 12/9 och det slutade blöda 16/9 sedan igår (18/9) började jag plötsligt blöda igen men väldigt lite, bara när jag var på toa.

Är fortfarande trött och blir hungrig fort. Har nu suttit och läst att man kan vara gravid trots mens? Så jag undrar om jag skulle kunna vara gravid? Vad tror ni??

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 18:42
av werun
Vill verkligen veta vad ni alla tror!! Så kommentera mer än gärna!! :D

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 18:50
av Smulan85
Hej Werun ta ett gravtest för säkerhetskull, om du misttänker om en månad igen så ta ett till då :?

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 18:53
av werun
okej, får göra det. Så du menar på att det finns chans att jag skulle vara gravid? Eller är det något annat?

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 18:56
av Smulan85
Hej nej jag tror absolut inte du är gravid iom dina långa blödningar, tycker inte du skall oroa dig men för att du ska känna dig säker så tycker jag du skall ta ett test för så kan du släppa det sedan :D

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 18:59
av werun
Okej tack så mycket, får göra det så jag kan släppa dethär!:) Men har du någon ide vad de kan vara då eftersom jag blir hungrig så snabbt? för de är väldigt jobbigt att gå omkring hungrig helatiden :( Och jag äter som jag alltid brukat?

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 19:01
av Smulan85
hur gammal är du? Går du i skola är du stressad, magkatarr kan göra att man blir hungrig

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 19:04
av werun
Jag är bara 17 år, därför jag är lite orolig för att vara gravid :( Går alltså tvåan i gymnasiet, men är inte alls stressad över skolan? Hur vet man om man har magkatarr då??

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 20:21
av Mysmonstret
Magkatarr är lite som sura uppstötningar, fast smärtan sitter längre ner. Det kan bränna/krampa i magen (magsäcken alltså), och det kan komma i intervaller, särskilt om man äter stark mat eller dylikt. Och sen får man som sagt hungerskänsla eftersom mat kan dämpa besvären med t.ex. illamående eller smärta.
Jag vet inte hur du har det med preventivmedel, men det är ju a och o eftersom du verkar vara väldigt orolig för att bli gravid. Det finns alltid en risk att du är det trots blödning, men tror att den risken är väldigt liten eftersom du haft en längre blödning. Jag har själv tagit tester för att utesluta en graviditet. Kroppen kan göra en hel del skumma saker när man oroar sig för något!

Re: Orolig för att vara gravid?

InläggPostat: 19 sep 2012, 20:59
av werun
Okej. Men jag har tycker inte riktigt de med magkatarr stämmer in på mig? Har inga sura uppstötningar ? Och har inga kramper i mage ? Känner mig bara hungrig lixx? Jo jag använder p-piller men har tyvärr råkat glömt att ta två gånger under förra kartan. Ett piller på första raden och ett på tredje raden.. så därför är jag lite orolig :(

aha okej, kanske ska kolla upp vad det är? För vad det än är är det jobbigt att vara hungrig då ofta.. :(