pinsam fråga :/

Förlossnings ämnen - Smärtlindring, oro, ställning, partners roll och annat som rör förlossningen.

Re: pinsam fråga :/

Inläggav LadyShadow86 » 14 jan 2009, 09:39

jag tänkte inte alls på de när jag var inne på förlossningen.
tänker man tillbaka till sista veckan så var jag lösare i magen och åt mindre. matlusten försvann för de va så jobbigt att äta med den stora magen.

jag sprack upåt en aning för jag klarade inte av att vänta en värk med mottryck (när huvudet ska sakta töja ut hela härligheten, de gjorde alldeles för ont) så därför sprack jag lite och fick 2 stygn. inget som märks idag och tittar man noga så kan man gissa sig fram vart stygnen satt. men kände inte alls att jag hade spruckit.

drick vatten så hjälper de till att ni ska kunna tömma tarmen. ofta tar naturen hand om sånt här. ingen roligt att sitta på muggen med starka värkar. jag lyckades knappt ens kissa, och de va innan jag fick starka värkar vid mitten av öppningsskedet. efter de kunde jag inte ens tänka mig på att gå och kissa.
och sen spänna vissa muskler när man inte hade värk.. totalt otänkbart för min del..
Bild
Bild
Bild
LadyShadow86
Alltid online
 
Inlägg: 412
Blev medlem: 30 jul 2008, 00:04
Ort: 141

Re: pinsam fråga :/

Inläggav Kattmamma » 14 jan 2009, 13:22

LadyShadow86 skrev:men ingen frågade mig på sjukhuset om jag ville ha laxeringsmedel. blir lite arg så här efteråt. ska dom göra de, så ska dom göra de för alla. va inne på förlossningen från 7 på lördag morgon till 22 på kvällen. så de va inte så att dom inte hade tid.
*morrar åt personalen på huddinge sjukhus*


Det kan ju vara olika paxis på olika förlossningsenheter. Jag blev inte heller tillfrågad.
Kattmamma
Alltid online
 
Inlägg: 251
Blev medlem: 26 mar 2008, 00:08
Ort: 252

Re: pinsam fråga :/

Inläggav Emiliefredrikson » 14 jan 2009, 13:40

man bryr sig inte om de kommer bajs.. har så mycke annat att tänka på + att de är så vanligt så barnmoskan är berädd på de..
Bakteriefloran är nyttig för barnet!
Bild BildBild
Bild
Användarvisningsbild
Emiliefredrikson
Stammis
 
Inlägg: 154
Blev medlem: 26 nov 2007, 16:34
Ort: 14

Re: pinsam fråga :/

Inläggav LadyShadow86 » 14 jan 2009, 16:02

känner faktiskt ingen som skulle bajsat på sig...

förutom min mamma när hon fick mig !
*de blev en skit unge.. grattis !* :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
men hon krystade knappt, jag kom ut nästan själv )mamma är ganska så rejäl i storlek och jag vägde 2600g så jag va inte så jätte stor. så jag tryckte ut bajset åt henne.
Bild
Bild
Bild
LadyShadow86
Alltid online
 
Inlägg: 412
Blev medlem: 30 jul 2008, 00:04
Ort: 141

Re: pinsam fråga :/

Inläggav LoveYourKiss » 14 jan 2009, 21:20

Tss.. Alla bajsar inte på sig.. Jag gjorde det inte iallafall *phu*
Bild Bild
BildBild
Användarvisningsbild
LoveYourKiss
Alltid online
 
Inlägg: 206
Blev medlem: 15 aug 2008, 00:00
Ort: 103

Re: pinsam fråga :/

Inläggav Ääna » 14 jan 2009, 21:57

Men gud det är väl inte töntig att ha sådan funderingar...som någon skrev. Man ligger ju där och hmm blottar det mesta och självklart är det inget bra läge att vara blyg men jag vet många som varit oroliga för att bajsa ner sig och jag skulle också vara det. Tror det är heeelt naturligt att haka upp sig lite på detaljer och vara orolig för mycket kring förlossningen och inte bara smärtan eller så.....och tjejen som startade forumet tänker ju uppenbarligen kring det...så jag tycker inte det är rätt att kalla det töntigt, alla är olika!
kramar
Ääna
Rådgivare Minbebis
 

Re: pinsam fråga :/

Inläggav Kattmamma » 14 jan 2009, 22:11

Om risken för att man skulle spricka illa bara för att man har bajs kvar i tarmen var stor skulle antagligen alla rekommenderas att ta lax innan bf. Är man hård i magen kanske det kan påverka, men det normala är att man (däggdjur överlag) blir lös i magen innan förlossningen, just för att tarmen lättare ska tömmas.
Kattmamma
Alltid online
 
Inlägg: 251
Blev medlem: 26 mar 2008, 00:08
Ort: 252

Re: pinsam fråga :/

Inläggav Danem » 14 jan 2009, 22:42

Jo jag tycker faktiskt det är töntigt att man skulle ligga där och vara orolig för att bajsa på sig när man håller på att föda ut sitt barn vilket är så mycket viktigare att tänka på,
det är en annan sak att oroa sig för det innan för det är nog många som gör.
Det gjorde jag med fram tills jag blev gravid av någon konstig anledning och nu bryr jag mig inte alls om jag skulle skita eller inte skita under tiden en 3,5 kg bebis är på väg ut.
Mamma till två fantastiska barn

Bild Bild
Användarvisningsbild
Danem
Alltid online
 
Inlägg: 3760
Blev medlem: 08 jun 2008, 12:39
Ort: 86
BF: 090413
Status: Stolt mamma till två snyggingar! :)

Re: pinsam fråga :/

Inläggav Ääna » 14 jan 2009, 22:51

kattmamma:jag har aldrig nämnt nått om att spricka så det vet jag inte, men kanske inte var på mitt inlägg du svarade :)

Danem: Det är INTE töntigt att oroa sig inför mycket kring förlossningen. Det handlar inte om fåfänga tror jag, att man vill vara fräsch där på förlossningen utan mycket om kontroll tror jag, att man blir orolig över att inte kunna kontrollera vad kroppen sysslar med och tappa kontrollen över hela förlossningen. Även förlossningskräck , flygrädsla eller andra fobier/skräck handlar ofta om kontroll.... tror iallafall för mig att det är det som gör att jag skulle vara orolig för att bajsa ner sig. Herregud klart man får vara orolig för vad man vill (vill är väl fel ord men). Och det är väl det som är så bra här på minbebis att man kan prata om sina olika nojjor och få stöd. Jag står på mig i att det inte finns nått som helst töntigt i att inte vilja bajsa ner sig....är nog ganska normalt. Och sådana som inte oroar sig, kul för dom och skönt att kunna släppa det och fokusera- men alla kan inte bara släppa sina nojjor även om dom vill.
Det är en stor upplevelse och helt okej att vara nervös för allt möjligt kring det!
Ääna
Rådgivare Minbebis
 

Re: pinsam fråga :/

Inläggav tjosan » 14 jan 2009, 22:57

Jag känner bara att efter min förlossning så var jag glad att tarmen var tömd efter lavemanget, det var den inte innan jag gjorde lavemanget. Speciellt dagarna efter förl då man skulle på holken första gången.... Så som jag skakade när jag närmade mig toan hahahhaha. Och efter många vänners missöden när de inte tagit lavemang så tänkte vi alla (jag + vänner)att det kanske hade med det att göra. Men herre gud jag är absolut inte säker utan detta är endast ett antagande. Kroppen är fenomenal och sköter allt annat så... det blir säkert bra vad ni alla än väljer!! lycka till :)
Användarvisningsbild
tjosan
Alltid online
 
Inlägg: 466
Blev medlem: 03 aug 2008, 14:27
Ort: 252
BF: 140228
Status: tvåbarnsmamma

FöregåendeNästa

Återgå till Förlossningen