Prestations ångest.

Plussa tillsammans! Träffa och diskutera med andra som vill bli med barn och som börjat försöka!

Prestations ångest.

Inläggav MammaGugge » 02 maj 2010, 07:20

När jag och killen skulle ha sex för första gången sen jag slutade med p-piller, så sa han att han hade prestations ångest. Jag tyckte att tanken var söt och mer eller mindre log bara åt det och sa att man inte får tänka så. :wink:
Men nu har jag prestations ångest för min ägglossning har inte kommit än. Jag trodde det för jag fick som en genomskinlig slemklump i fredags men ingen ägglossning enligt stickan. Jag fick slemklump vid dom senaste ägglossningarna.
Jag har testat mig varje dag i en vecka nu och jag borde få den när som helst men jag kan inte tänka bort tanken så jag börjar att bli orolig. Är det så att jag vill ha den så starkt så den inte kommer? :( Jag har inte så mycket annat att tänka på just nu så därför tänker jag på barn 24 timmar om dygnet.
Okej, för att dra ut på det ordentligt så kan jag bara säga att mitt problem är inget jämfört med flera andra som jag har läst om. Jag menar att vi har precis börjat och andra har försökt över ett år. Men det gör inte saken bättre. :(

Lycka till, till alla där ute. :D
MammaGugge
Stammis
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 24 apr 2010, 18:17
Ort: 210
Bor: Landet
Status: Gravid, första!

Re: Prestations ångest.

Inläggav MammaGugge » 02 maj 2010, 07:35

Nu blir jag förbannad! :evil:
Jag kollade på dom gamla stickorna och såg att jag hade missat att jag hade ägglossning. Och jag vet inte när. Vi kan ha hunnit med eller inte. Och nu vet jag inte hur jag ska säga det till honom. Jag tro inte att han blir arg men jag är arg på mig själv.
Jag blir ledsen :cry:
MammaGugge
Stammis
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 24 apr 2010, 18:17
Ort: 210
Bor: Landet
Status: Gravid, första!

Re: Prestations ångest.

Inläggav grynet_å_jag » 02 maj 2010, 09:14

Mammagugge, hur menar du att du missade att du hade ägglossning. Syntes det på stickorna fast du läste av fel? Tycker du inte ska hänga upp dig för mycket när du exakt hade ägglossning om ni ändå haft regelbundet sex under tiden. När jag blev gravid den här gången kände jag som du, ville till varje pris pricka exakt rätt dag. Nu blev det ändå så att jag blev gravid trots att min man var bortrest i tre dagar under den tiden jag hade ägglossning. Vi hade mys innan han åkte och när han kom hem och det funkade uppenbarligen bra! Med det vill jag säga lycka till och även om ni inte skulle få plus nu så kommer ju snart en ny chans.
Bild
[/url]
Användarvisningsbild
grynet_å_jag
Alltid online
 
Inlägg: 3176
Blev medlem: 27 nov 2007, 11:23
Ort: 232
Status: Mamma till två prinsar ♥

Re: Prestations ångest.

Inläggav MammaGugge » 03 maj 2010, 13:57

Jag läste av för tidigt på stickan. Kontrollsträket var där så jag trodde att det inte skulle bli nå mera. Men när jag rotade bland soporna så hittade jag en med två sträck på.
Den dagen som jag misstänker att jag hade ÄL så hade vi sex och några dagar senare.
Som i ditt fall, grynet_å_jag, så levde spermierna kvar efter ni hade sex. Men vi ville se om man kunde planera att få en son för vi har läst att kil-spermierna är snabbare.

Min kille är inte som jag. Jag säger bara "ja ja, vi försöker nästa gång bara." Vi är verkligen motsatserna. Jag läser och funderar och oroar mig. Han tar det coolt!
MammaGugge
Stammis
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 24 apr 2010, 18:17
Ort: 210
Bor: Landet
Status: Gravid, första!

Re: Prestations ångest.

Inläggav naellie » 03 maj 2010, 21:10

Tänkte på det där med prestationsångesten, min kille har också sån prestationsångest och jag vet inte vad jag ska säga eller göra för att få honom att sluta upp med det...han tar på sig hela ansvaret för att det blir ngt. Har varit så sen vi började försöka (helt nyligen förvisso, men det kanske är ännu värre att han känner sån press redan...)... :roll:
tips?
Bild
naellie
Alltid online
 
Inlägg: 3676
Blev medlem: 16 apr 2010, 10:06
Ort: 148
Status: Mamma till Hubbe!

Re: Prestations ångest.

Inläggav Ellas pappa » 04 maj 2010, 09:36

Ångest/stress/press har ju ganska stor påverkan i denna process! Kan ni inte bara försöka släppa lite på "försöka" stressen! Var kärleksfulla mot varandra. Gör det mysigt i sovrummet! Ha sex ofta och passionerat! Det är minst lika viktigt som att försöka pricka in rätt dag! Dessutom minskar ju risken för att ni ska missa ägglosningen. Framförallt prata inte om ägglossningen med era män. Visa att du vill ha sex istället och njut av varandra. Hos det flesta män ligger sexdriften så naturligt att (sökert hos kvinnor med) det bara är en stor bonus att ens partner vill ha sex så ofta och knappast något negativt! Så kör på och släpp lite naturligt på pressen! :)

naellie skrev:Tänkte på det där med prestationsångesten, min kille har också sån prestationsångest och jag vet inte vad jag ska säga eller göra för att få honom att sluta upp med det...han tar på sig hela ansvaret för att det blir ngt. Har varit så sen vi började försöka (helt nyligen förvisso, men det kanske är ännu värre att han känner sån press redan...)... :roll:
tips?
Pappa till två underbara tjejer!
Användarvisningsbild
Ellas pappa
Alltid online
 
Inlägg: 491
Blev medlem: 06 jun 2006, 22:42
Ort: 141

Re: Prestations ångest.

Inläggav MammaGugge » 04 maj 2010, 11:57

Tack för dom fina tipsen!
Till nästa gång ska jag bara ta det lugnt om det nu inte gick. Bra att det även finns män här på sidan så man kan få hjälp med att förstå det andra könet bättre. Även om vi kan prata så vet man inte allt.

:D
MammaGugge
Stammis
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 24 apr 2010, 18:17
Ort: 210
Bor: Landet
Status: Gravid, första!

Re: Prestations ångest.

Inläggav naellie » 04 maj 2010, 17:03

Pjuh, jag håller med MammaGugge, skönt med en manlig synvinkel. Jag har inte ens insett att det är en press att jag säger när jag har äl, det är så naturligt på ngt sätt... och jag trodde nånstans att han hellre skulle veta än inte veta, precis som jag själv hellre vet...
Framförallt som jag har all tid i världen, medan han redan räknat ut att jag ska vara mammaledig i januari, då blir jag sådär osäker på om han verkligen vet hur det går till och att vi bara har nån dag i månaden på oss... :roll:
Bild
naellie
Alltid online
 
Inlägg: 3676
Blev medlem: 16 apr 2010, 10:06
Ort: 148
Status: Mamma till Hubbe!


Återgå till Vill bli med barn