Sida 1 av 1

sluta med blöja

InläggPostat: 10 jun 2010, 18:55
av Emmasmamma
Min dotter är 2 år och 3 månader och jag har tänkt att försöka få henne blöjfri nu i sommar. Svårigheten är att hon vägrar sitta på pottan.
Hon har haft en del problem med urinvägarna och jag tror det kan vara en orsak till att hon inte vill.
Är det någon som har bra knep för att få henne intresserad?

Re: sluta med blöja

InläggPostat: 10 jun 2010, 20:26
av everyoneloveskate
Nu har ju jag inget barn i din dotters ålder, min skrutt är bara 8 månader och hon älskade dessutom sin potta från första stund, men om man försöker göra pottan så intressant och spännande som möjligt tänker jag mig att de flesta skulle bli lite sugna på att testa ;) När jag var inne i stan sist hittade jag en jättefin bok, "Äntligen Bajs" av Camilla Lundstedt. Handlar om Lillefanten som ska gå på pottan - väldigt varm, mysig, spännande för småttisar och pedagogisk. Kanske hon behöver bli förberedd med något sådant. Pottan kan ju lätt bli ett press-och-stress-moment; den här boken förklarar att pottan är något bra, vad som ska hända när man sitter där och att det ibland tar - och är okej - lite tid innan något kommer osv.

Min kusin skämdes över att sitta på pottan och var tvungen att gömma sig under en filt i början. Likadant med min syster som alltid ville klämma bakom en dörr. Din tjej kanske är blyg?

Svårt att hitta det bästa sättet till rätt barn, men det kommer ju gå en vacker dag! Vet att min morbror med fruga faktiskt aldrig ens brydde sig om att potträna sina ungar, de slutade själva när de tyckte blöjan blev jobbig.

Lycka till i alla fall, jag hoppas ni hittar något som funkar för er! :)

Re: sluta med blöja

InläggPostat: 10 jun 2010, 20:30
av everyoneloveskate
Rättelse: Camilla Lundsten, heter hon ju. Inte Lundstedt :)

Re: sluta med blöja

InläggPostat: 11 jun 2010, 16:31
av Emmasmamma
ont tror jag inte hon har.
Provar utan blöja och så får vi se om hon till slut efter att hon märker att hon kissar på sig kanske blir mer intresserad.
Fick även ett tips av en kompis att jag skulle sätta mig på pottan och visa att det inte är farligt

Tack för tipsen 8)