Snacktråd

Träffa andra som väntar barn med beräknad förlossning i juni2015.

Re: Snacktråd

Inläggav Kxx » 10 jan 2015, 00:23

Så ledsen just nu, ledsen på hur allt är. Vi har en ganska hög säng, och min fästman lyfte precis upp mig i den nu ikväll när jag skulle lägga mig för natten. Jag försöker vara positiv, men det har varit hemskt idag. Förut idag gjorde han samma sak när jag sa att det inte kändes värt det att själv ta mig upp i den, så satt på en stol bredvid istället (han spelade hög musik och mitt huvud orkade inte med det tillslöt så stängde in mig i sovrummet), och jag tror smärtorna är värre nu än förut under dagen.

Det känns skrämmande att det går så fort och jag har så pass stora problem redan. Tror det är värre idag för att jag var tvungen att gå en del igår, promenader till olika platser x3, sammanlagt 1h 45 min som i vanliga fall skulle ha tagit max 50 min. Idag har det känts som att jag har sträckt mig hela insida lår, känns väldigt konstigt. Mest i ena benet.
Kxx
Stammis
 
Inlägg: 174
Blev medlem: 12 okt 2014, 12:03
Ort: 228
BF: 290418
Status: Mamma

Re: Snacktråd

Inläggav mammaemma83 » 10 jan 2015, 11:15

Oj vad jobbigt! Jag förstår om du blir ledsen.
Tycker du att din sambo förstår dina behov bättre nu än tidigare? Annars får du prata med honom igen.
Sedan kanske ni ska göra upp "rutiner" för hur dagen ska fungera. Är det något annat som du behöver hjälpt med än att bada och lägga dig i sängen? Hur fungerar det t.ex. att ta på kläder och strumpor? Just strumpor fick min man hjälpa mig med under sista månaden när jag var gravid med första barnet (andra kom ju tidigare så jag hann aldrig bli lika "stor"). Om ni bestämmer att du ska bada på kvällen vid den och den tiden och att du sedan behöver hjälp upp i sägen vid den och den tiden. Då vet ju din sambo om vad han har att förhålla sig till och du behöver inte "tjata" om hjälp varje dag.

Nu vet jag ju inte varför du var tvungen att promenera, men jag tycker verkligen INTE att du ska göra det om du blir sämre av det. Är det dessutom halkigt (nu vet jag ju inte hur vädret är där du bor) så spänner man ju sig extra i hela kroppen för man vill ju verkligen inte ramla om man har så ont som du.

Man har ju inte rätt att uppföra sig hur som helst när man är gravid, men jag tycker ändå att man har rätt att ställa lite krav på sin omgivning- speciellt om man har problem med kroppen. Våga be om hjälp! Var tydlig med vad du vill och hur du vill ha det. Du bär ju trots allt på ett barn, och det är ju en väldigt viktig uppgift som man inte kan ta paus ifrån bara för att det är jobbigt.

Kämpa på. Snart har du ju läkartid (var ärlig om precis hur jobbigt allt är så att du verkligen får hjälp). Och sedan får du se den lilla/lille på RUL, och det är ju alldeles underbart!
Bild

Bild

Bild
mammaemma83
Alltid online
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 05 okt 2014, 18:04

Re: Snacktråd

Inläggav Kxx » 10 jan 2015, 11:58

Jo han förstår bättre nu, att han hjälpte mig upp i sängen var inget jag bad om, han hjälpte mig även av med strumporna och så. Brukar klara det bra själv, men igår var det illa.

Ja jag skulle iväg till min terapeut, och jag har "alltid" gått dit förut, så det var inpräntat. Går dessutom ingen bra buss dit utan måste då göra ett bussbyte och det känns ganska bökigt.. Men får nog lov att göra det nästa gång. Promenad nummer två var därifrån till vårdcentralen som ligger typ där vi bor, återigen ingen bra buss, och hade inte så gott om tid på mig så jag hann precis... Gick långsammare än sträckan innan... Och sen därifrån hem, ville typ dö och det tog väldigt lång tid för att vara så kort bit. (En sträcka som brukar ta mindre än tio minuter, tog tjugo). Det var inte halkigt ute som tur var iaf :)

Jag tycker att det är väldigt obehagligt med läkare, dåliga minnen, men ska verkligen försöka få fram hur det är. Tycker att det är svårt när man sitter där full av oro och ångest.
Kxx
Stammis
 
Inlägg: 174
Blev medlem: 12 okt 2014, 12:03
Ort: 228
BF: 290418
Status: Mamma

Re: Snacktråd

Inläggav mammaemma83 » 10 jan 2015, 19:05

Skönt att din kille förstår dig bättre!

Du får nog tänka över saker som du "alltid" har gjort. Hur känns det om du skulle försöka cykla istället för att gå? Har för mig att det kan vara mer skonsamt för vissa. Eller kanske ta bilen eller be att någon kör dig?
En graviditet varar ju trots allt inte för evigt, och foglossning brukar ju bli ganska mycket bättre väldigt snart efter bebisen kommit.

Ta och skriv upp lite tankar och funderingar inför ditt läkarbesök om du är rädd att du blir nervös och kanske glömmer något viktigt! Då har du ju en fusklapp som du kan hålla dig till. :)
Bild

Bild

Bild
mammaemma83
Alltid online
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 05 okt 2014, 18:04

Re: Snacktråd

Inläggav Kxx » 10 jan 2015, 20:25

Äger tyvärr ingen cykel och har inte cyklat på flera år, så det skulle nog bli lite vingligt och jag skulle behöva parera för det istället, om jag skulle skaffa/låna en cykel. Känns inte som så skönt heller att cykla om jag tänker på den vevande rörelsen som blir med benen, men jag vet inte.

Har varken bil eller körkort, och känns fel att be någon köra mig. Får försöka få det att fungera med buss nästa gång tror jag. Funderar på om sambons mamma kanske kan köra, men hon bor 40 min bort så känns fel att ens fråga. Vet ingen annan att fråga om skjuts, och taxi skulle kosta för mycket.

Vet knappt vad jag ska säga hos läkaren. Ta upp det med intyg till FK och fråga om smärtlindring... Men ja, tänk så blir man helt överkörd när man är där? :(
Kxx
Stammis
 
Inlägg: 174
Blev medlem: 12 okt 2014, 12:03
Ort: 228
BF: 290418
Status: Mamma

Re: Snacktråd

Inläggav mammaemma83 » 10 jan 2015, 22:34

Känner du dig inte säker på cykel så är det ju inget alternativ. Som jag har förstått det så blir det mindre belastning på höfter och bäcken när man cyklar än när man går, men jag har inte testat så jag vet inte säkert.

Du får väl be om skjuts om du behöver ta dig någon längre stans, men jag håller med om att det kanske känns lite dumt att be någon som bor 40 min bort att köra...

Är det en läkare genom din barnmorskemottagning som du ska träffa? I så fall borde ju den vara ganska van med gravida kvinnor med olika besvär.
Kan din kille inte följa med dig och stötta dig?
Bild

Bild

Bild
mammaemma83
Alltid online
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 05 okt 2014, 18:04

Re: Snacktråd

Inläggav Kxx » 10 jan 2015, 23:40

Det är olika läkare varje vecka som är knutna till mvc just den veckan på vårdcentralen här, men hon borde ju då vara rätt van tycker man. Får se om han kan följa med, tror att han var ledig den dagen.

Ja, nästa gång jag ska dit får jag nog försöka krångla med buss och se om jag får det att funka.. Känns bara så bökigt, men måste väl inse att det inte funkar att gå den sträckan längre.

Idag har det varit bättre än igår skönt nog. Försöker mig på att sova utan alvedon ikväll, har bara vetekudden just nu hos mig i sängen. Den har dock svalnat lite väl mycket tyvärr. Vill inte gå ur sängen om jag absolut inte måste (typ toa) för sambon lyfte upp mig förut, jag vet inte om han har lust att göra det igen. Jag frågade dock inte ens, utan han följde efter mig till sovrummet när jag gick och la mig :wink:
Kxx
Stammis
 
Inlägg: 174
Blev medlem: 12 okt 2014, 12:03
Ort: 228
BF: 290418
Status: Mamma

Re: Snacktråd

Inläggav mammaemma83 » 11 jan 2015, 18:34

Haha, det är i det läget som man ropar "ääälskling". När han sen kommer tittar man på honom med stora ögon och säger "min vetekudde har svalnat". Fattar han inte hinten så blinkar man med ögonfransarna och säger "du får en puss om du värmer den i mikron åt mig".
:lol:
Bild

Bild

Bild
mammaemma83
Alltid online
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 05 okt 2014, 18:04

Re: Snacktråd

Inläggav Minisessan » 13 jan 2015, 11:39

Hej, här är det ett nytt forum att komma med i. Vi väntar vårt 5:e barn till midsommar, får se hur mkt jag hinner vara här inne men då o då borde jag hinna kolla in hit.
Bild
Minisessan
Alltid online
 
Inlägg: 388
Blev medlem: 16 jul 2008, 07:33
Ort: 82
BF: 160829

Re: Snacktråd

Inläggav mammaemma83 » 13 jan 2015, 11:46

Minisessan:
Hej och välkommen!
Det var bara Kxx och jag kvar här, så vi har gått med i juli-gruppen istället! Kom över dit du också! :D
Bild

Bild

Bild
mammaemma83
Alltid online
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 05 okt 2014, 18:04

Föregående

Återgå till Junibarn 2015