Sida 1 av 1

Sy ihop magmusklerna i samband med kejsarsnitt?

InläggPostat: 09 dec 2009, 10:05
av s940590
Hej,

Jag undrar om det är möjligt att sy ihop magmusklerna under ett kejsarsnitt. Jag ska för tredje gången föda med kejsarsnitt och har definitivt aldrig fått mellan mina graviditeter magmusklerna i skick. Det är ett gap mellan dem under naveln. Kan ni hjäpa mig?

J

Re: Sy ihop magmusklerna i samband med kejsarsnitt?

InläggPostat: 09 dec 2009, 10:47
av Taweret
Denna fråga får du ta med din bm eller sjukhuset där dom kommer att utgöra snittet. Jag har ingen aning om ifall det går men det blir ju i så fall en utökad operation så dom måste planera därför får du höra dig för med dom ska göra snittet.

Jag har själv gjort två snitt men känner inte att magmusklerna inte hänger med som innan. Visst jag är inte i form ännu efter sista snittet men det är ju bara två månader sen.

Re: Sy ihop magmusklerna i samband med kejsarsnitt?

InläggPostat: 09 dec 2009, 10:59
av Tossy
Som taweret skriver så får du ta det med din bm, det är antagligen inte samma personal som syr snitt och som fixar magmuskler. Men det hade såklart varit smidigt om de kunde fixa det samtidigt när de ändå är där inne och rotar :-)
Delade magmuskler får man av graviditeten taweret, de kan sära på sig när magen blir stor, på vissa går de inte ihop igen. Kan tänka mig att det är knepigare med det om man är snittad med ärrvävnad som är i vägen också. Men förhoppningsvis så har du sluppit det!