Uppsala Universitet undersöker upplevelser av en abort

Diskutera graviditeten och stötta varandra. Här kan du skriva om graviditets ämnen som inte passar in på de andra alternativen

Uppsala Universitet undersöker upplevelser av en abort

Inläggav ElisabetMattsson » 19 okt 2016, 19:24

Har du erfarenhet av en abort och vill dela med dig av dina upplevelser? Uppsala Universitet genomför just nu en enkätstudie för att få en djupare förståelse för hur sjukvården på bästa sätt kan möta kvinnors behov i samband med en abort. Detta är en studie i ett större forskningsprojekt som undersöker vilka behov av stöd som kvinnor har i samband med en abort och hur abortvården kan förbättras ytterligare. Vi samlar in svar från kvinnor med olika erfarenheter, så det spelar ingen roll hur länge sedan du var med om aborten eller vilken typ av abort du har erfarenhet av. Det är idag svårt att följa upp kvinnor som varit med om en abort och det är fortfarande mycket som är oklart för forskare. Av den anledningen försöker vi använda oss av forum för att hitta nya sätt att följa upp och samla in svar från kvinnor.

Du svarar på enkäten helt anonymt via Internet. Dina svar kommer att analyseras på gruppnivå och resultatet kommer att presenteras som artiklar i vetenskapliga tidskrifter. Det är helt frivilligt att delta i studien och dina svar kommer endast hanteras av personer som arbetar inom forskningsprojektet. Inga obehöriga kommer att ha tillgång till dina svar. Det tar cirka 5-10 minuter att svara på enkäten. Enkäten besvaras via Surveymonkey, en tjänst som vi använder för att samla in anonyma och krypterade svar.

Länk till enkäten: https://sv.surveymonkey.com/r/aborten

Tack för ditt deltagande!

Vänliga hälsningar,
Elisabet Mattsson
Barnmorska och barnsjuksköterska
Med. Dr., Docent
Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa
Uppsala universitet

Kontakta oss gärna om du har frågor om studien: [email protected]
ElisabetMattsson
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 08 okt 2016, 12:41

Återgå till Allmänna trådar om graviditet