Vad har förskolan för ansvar???

Diskutera vardagen på förskolan, om förskollärare och andra föräldrar.

Vad har förskolan för ansvar???

Inläggav snövit » 11 jan 2012, 17:34

Ingår inte att se till att barnen har kläder, rätt klader på sig i deras arbetsuppgift? dom ska ju ta hand om våra barn när vi jobbar/ studerar?

Jag ser till att det finns mer än vad som behövs till alla väder o tempraturer och alla kläder är märkta... Jag talar om om han är lite snorig eller sovit sämre, för att dom ska ha dom bästa förutsättningarna att ta hand om honom.

ok, jag köper att barnen blir skitiga o att det försvinner kläder på dagis, men att inte ens se färgen på kläderna, dom är inte ens det minsta avborstade av ren lervälling och dyngsura när man kommer på eftermiddagen.

Namnet står klart o tydligt i byxorna men ett annat barns kusin oxå heter kevin så de är nog deras termobrallor, för ngt annat barn saknar sina byxor, så dom fick bli kvar, varsågoda då... :x

jaha ska han va hemma imorn då lr eftersom jag nu måste tvätta hans leriga overall och SKOR för o jag inte har ngn torktumlare lr torkskåp?? :shock:

eller hur många uppsättningar overaller krävs det?? 5-6st?? för o klara ett par timmar om dagen på förskolan? är de för mkt begärt att borsta av kläderna o hänga dom i ett torkskåp?

Letar i 20 min efter hans j*vla mössa o hämtar ungen utan strumpor fast det ligger två i hans låda o ett extra par i ryggan när jag imorse talade om att han varit hemma för han varit lite snorig o jag hoppas att det vänt nu... får klä på ungen blöt overall o blöta skor o gå hem i 3+ grader... :evil:

Hjälper inte att skicka med extra galonisar för dom hänger alltid kvar torra o rena på kroken...

Först får jag om jag kommer efter kl 15.30 leta på 3-4 olika avdelningar eftersom dom inte har ngn speciell avdelning som dom slås samman på på em. letar i 20 min efter hans j*vla mössa o hämtar ungen utan strumpor fast det ligger två i hans låda o ett extra par i ryggan!

Så nu min stora fråga: Är jag bara gnällig eller är det här inte riktigt okej? :? :? :?

Vad kan jag kräva av förskolan? Är ju ett jävlA moment att hämta sitt barn på grund av all oordning...

Jag känner mig liksom irriterad varenda dag jag hämtar honom där... :(

Bara Acceptera lr vad gör man???
:roll: :evil: :roll: :evil:
BildBild
Användarvisningsbild
snövit
Alltid online
 
Inlägg: 474
Blev medlem: 15 apr 2007, 16:59
Ort: 258

Re: Vad har förskolan för ansvar???

Inläggav Tindris » 11 jan 2012, 20:25

Hej!
En förskollärares syn på dina funderingar:
Jag tycker absolut att du kan kräva mer av din förskola! Börja med att prata med personalen, och försök prata med den som du upplever lyssnar mest och tar tag i saker. Förklara hur du känner och hur du skulle vilja ha det!
Känner du några andra föräldrar på förskolan? Kolla om fler upplever det som jobbigt att leta på flera avd. vid hämtning, ta ex. upp på föräldramöte.
Angående de smutsiga kläderna och blöta kläderna: Där jobbar har vi ingen tid över till att borsta av sand från barnens kläder däremot hänger vi alltid in kläder som är blöta. Ingen vill väl gå hem i blöta kläder? Jag tycker du ska påpeka det för personalen.
Angående strumprona: säg till personalen att du vill att ditt barn ska ha strumpor på sig, särskilt när han/hon varit krasslig.. Många barn tycker ju om att vara utan strumpor, tar av sig dem så fort de kommer till förskolan. Är ditt barn ett sådant barn? Då kan det vara svårare även om personalen försöker få barnen att ha strumporna på sig.

Bra att du har extra galonisar, tala om för personalen att du vill att de ska vara utanpå de "vanliga" utekläderna om det är blött/lerigt.. När barnen på förskolan ska gå ut så är det en oerhört stressad och krävande situation så ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men jag tycker absolut att personalen borde kunna fixa detta med galonisarna för det mesta!

Om det finns fler barn med samma namn/ märkning på kläderna kan det vara smart att använda initialerna eller både för och efternamn. Det är inte lätt att hålla reda på alla kläder, särskilt inte då vissa barn har en uppsjö av kläder och kommer i olika titt som tätt.
Ett annat tips är att ha särskilda utekläder på förskolan som kan hänga kvar där, då spelar det ju ibgen roll om de är sktitga
Tindris
Stammis
 
Inlägg: 83
Blev medlem: 01 jan 2012, 20:59
Ort: 77
BF: 120820

Re: Vad har förskolan för ansvar???

Inläggav Tindris » 11 jan 2012, 20:31

Hoppsan, råkade komma åt skicka knappen...
Skulle stå att då spelar det ingen roll om de är skitiga, för det blir barnen hela tiden ändå. Men det är ju såklart en ekonomisk fråga också!

Tillbaka till de leriga kläderna: Föreslå personalen att köpa in en borste (om det inte redan finns) så kan ni föräldrar själva borsta bort sanden från kläderna när ni hämtar. Ett krav är ju då att kläderna är torra, då är det mycket lättare att borsta bort!

Hmm, långt blev detta svar, hoppas det kan vara till någon hjälp :)
Tindris
Stammis
 
Inlägg: 83
Blev medlem: 01 jan 2012, 20:59
Ort: 77
BF: 120820

Re: Vad har förskolan för ansvar???

Inläggav snövit » 11 jan 2012, 23:18

tack för ditt svar!

:roll:

ska fundera, lätt att man bara låter så gnällig...
BildBild
Användarvisningsbild
snövit
Alltid online
 
Inlägg: 474
Blev medlem: 15 apr 2007, 16:59
Ort: 258

Re: Vad har förskolan för ansvar???

Inläggav Tindris » 16 jan 2012, 19:22

Förstår hur du menar men tänk på hur du lägger fram det så ska det säkert inte vara nån fara.. Och upplever de dig som gnällig då så tror jag det bara är för att ha en ursäkt att inte ta till sig dina tankar!
Tindris
Stammis
 
Inlägg: 83
Blev medlem: 01 jan 2012, 20:59
Ort: 77
BF: 120820

Re: Vad har förskolan för ansvar???

Inläggav Alice85 » 08 apr 2012, 18:56

Jag är förskollärare och jag håller absolut med förgående talare. Det kan vara svårt att hinna med att borsta av varje barn och speciellt när kläderna är blöta. Sedan finns det väldigt bestämda barn. Har du pratat med ditt barn om galonisarna? Kanske han kan få i uppgift att komma ihåg att ta på sig dessa? Barn som får uppgifter blir ofta peppade och de får visa sig duktiga. Jag tycker du kan prata med din son om strumporna också? Han kanske själv har valt att vara utan? Det är svårt att tvinga barnen. Men absolut tycker jag att du ska höra med personalen och informera dem om hur du vill att det ska vara. Kanske kan de hjälpa och påminna din son också? Förskolor vill ofta ha tron om att barnen kan själva - vilket ger bra tillfälle att öva och ta ansvar. Men prata absolut med personalen de kanske har en helt annan syn på saken? Sedan kan det vara mycket vikarier på förskolan och då kan det ofta bli galet och mycket man glömmer när man har många barn. Lycka till!! :)
Alice85
Stammis
 
Inlägg: 30
Blev medlem: 07 apr 2012, 22:07


Återgå till Förskolan