Världens sämsta mamma!

Snack om barnets första år, allt från nyfödd till trotsåldern.

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav fia-lotta » 05 mar 2008, 20:21

Ja, rubriken är ju VÄLDIGT mycket ironi i så det hoppas jag att ni förstår... :D
Bild
Användarvisningsbild
fia-lotta
Alltid online
 
Inlägg: 884
Blev medlem: 05 sep 2006, 13:50
Ort: 37

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav LinaA » 05 mar 2008, 22:35

Jag kommer inte heller bli någon "mönster mamma". Jag tror INTE att alla dessa regler vi "måste" leva efter som mammor fungerar på alla barn. Det vore ju sjukt i så fall!

Den enda som kan avgöra om man varit en dålig mamma är ju barnet när det vuxit upp. Alla kommer att tala om för oss hur vi ska göra och inte "får" göra med våra barn. Men så länge det inte är uppenbart skadligt måste vi ju få avgöra vad som är bäst för oss och våra barn!
Bild
LinaA
Alltid online
 
Inlägg: 827
Blev medlem: 18 nov 2007, 13:09
Ort: 51

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav ToToRo » 06 mar 2008, 12:00

:) hahhah

va goa ni e.. jag har skrivit en exakt lika dan tråd då jag blev så förbannad över hur vi mammor fördömmer andra mmaor som väljer at göra annorlunda.

Teletubbies... har jag aldrig sett.. Liam fick en sådan film i julklapp o med tanke på hans ålder har han inte stet den ännu o inte ja heller för den delen :) vill han sen se den spelar det ingen roll för mig. vet att hans kusin älskar dem :)

Ja kan fortsatta med alla "tabbar" ja gör:
*använder ingen mössa oftast (av samma anledning som grodan, men får jämt höra pikar om det)
* Liam får snutta hur mycke han vill på bröstet (vill oftast inte det :))
*Ja överstimulerar honom. Tycker det e så kul med lekssaker m.m att jag har fått lära mig att låta honom va ibland när han e vaken :) (han älskar att få ligga o pula lite själv)
*ja pumpar ut ibland
*ja har många gånger haft barnvakt (första gången va han inte ens två veckor o det e hans farmor som passar honom)
*Liam va hela 5 dagar när vi åkte till ikea första gången.
*Ja steraliserar inte nappen varje gång ja tappar den.
*jag lät hans snoriga kusiner komma nära när han va 2 vcekor. (fyllde 25 så det va svårt att inte bjuda alla på kalaset)

hahha kan göra listan evigt lång, men tror ja kan göra den lika lång med det jag gör bra (måste försöka börja berömma mig själv med)
* älskar honom över allt annat i denna värld.
Bild
Användarvisningsbild
ToToRo
Alltid online
 
Inlägg: 944
Blev medlem: 22 mar 2007, 13:21
Ort: 165

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav dignelius » 06 mar 2008, 12:16

fia-lotta skrev:Nu är jag tydligen en dålig mamma för att jag tycker Teletubbies är det värsta och sämsta abrnprogrammet någonsin.
Skulle aldrig visa det för min dotter. Vad hemsk jag är!


det finns dåliga barnprogram och det finns sämre barnprogram, och så finns det en helt egen kategori: teletubbies. jag skulle personligen hellre låta vargar sitta barnvakt än låta mitt barn titta på teletubbies.
dignelius
Rådgivare Minbebis
 

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav elgo » 06 mar 2008, 23:33

..
Bild
elgo
Stammis
 
Inlägg: 140
Blev medlem: 11 maj 2007, 22:48
Ort: 131
BF: 100513

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav elgo » 06 mar 2008, 23:35

Regler är till för att brytas.. haha.. nej men jag har inte heller varit någon mamma som följt böckerna till punkt och pricka. Ang. Teletubbis, så tycker min dotter om att se på de, jag själv tycker det är totalt meningslöst, men jag får en lugn stund.... tror knappast att hon kommer bli en sämre människa för att hon ser på dom ibland
Bild
elgo
Stammis
 
Inlägg: 140
Blev medlem: 11 maj 2007, 22:48
Ort: 131
BF: 100513

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav grodan » 06 mar 2008, 23:38

Jaja om evitha får välja så ska vi se på tvshop...
Eller singing Bee! Hon älskar att titta på biet, hon går i total spinn när det kommer hoppandes! Hennes försök att sjunga med är väl dessto sämre...
Bild
grodan
Alltid online
 
Inlägg: 1608
Blev medlem: 19 apr 2007, 19:48
Ort: 141

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav MySweetRocky » 07 mar 2008, 08:16

Kan säga att jag tycker hela den här moralpredikan som hålls på bb, mvc, bvc om hur du ska sköta ditt barn är löjlig.. INGEN kan följa "regelboken" till punkt och pricka.
Jag tycker helt klart att ni är dom bästa mammorna här!
Och vill ni veta en sak, man FÅR känna att "varför skaffade vi barn" "Var jag verkligen mogen nog" och man får faktiskt erkänna att man någon gång känt att "det här kommer aldrig å funka"!!! Det är ju mänskligt!
Min mamma tex när hon fick mig så älskade hon mig från första stund, trots att jag va ett kolikbarn som skrek konstant första 2,5 månaderna. men att jag fick ligga på mage när jag sov (för att det va enda sättet jag kunde sova på), att halva släkten va å hälsade på uppe på bb när jag va nyfödd och Jag fick tredagarsfeber visst det fick jag, men inte dog jag av det. Jag hade Krupp som liten och den klassiska kikhostan, men jag lever fortfarande. Sen får vi inte glömma att jag väldigt tidigt började få smaka på gröt, saft, mjölk ja allt som gjordes hemma, med precis samma kryddor som mamma å pappa hade. Visst idag älskar jag ju kryddstark mat också, medans mina kompisar som inte fick smaka hemmamat knappt kan äta på stark mat idag. Bara för att vi som mammor inte följer reglerna betyder det ju absolut inte att vi hatar våra barn! Det vet ju alla att vi gör, vi älskar dom när dom föds, när dom blir vuxna, jag vi till och med älskade dom när dom va knappt en millimeter långa i våra då jätterymliga livmoder och vi knappt visste att dom existerade (för vårt undermedvetna visste från början).!

Massa kramar till er "dumma" mammor som inte följer reglerna :D :D
Bild

Bild
MySweetRocky
Alltid online
 
Inlägg: 691
Blev medlem: 31 okt 2007, 10:35
Ort: 54

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav grodan » 07 mar 2008, 09:58

Jag förespråkar ju verkligen det här med att det inte finns några perfekta mammor eller att vi inte mår bra av alla dessa prestationskrav på oss mammor. Var är de perfekta papporna?

Däremot så tror jag att man bör lyssna på de råd som bvc ändå envisas med typ, ad droppar, inte dricka, röka etc. Vi behöver ju inte backa i utvecklingen och förkasta vetenskapen.... jorden är inte platt!!!!

Men visst är man inte perfekt jämnt, vill hellre att mina flickor har en normal bild av kvinnligheten, annars så fortsätter tjejer att tro att de ska vara yber människor!
Bild
grodan
Alltid online
 
Inlägg: 1608
Blev medlem: 19 apr 2007, 19:48
Ort: 141

Re: Världens sämsta mamma!

Inläggav MySweetRocky » 07 mar 2008, 16:46

grodan: men som jag ser det så är det ju en självklarhet att man inte röker eller dricker uder ammning, graviditet osv. Men om jag inte ammar min tre månader gamla bebis varför ska jag då inte kunna ta mig möjligheten att fixa barnvakt för natten å gå ut å ta mig ett glas vin med vänninorna?
Bild

Bild
MySweetRocky
Alltid online
 
Inlägg: 691
Blev medlem: 31 okt 2007, 10:35
Ort: 54

FöregåendeNästa

Återgå till Barn 0-2 år