Sida 1 av 2

Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 18:00
av Emiliah_
Hej alla! :) är lite nyfiken, vilket efternamn hade ni tänkt att erat barn ska få?:) Mannens eller Kvinnans efternamn? om ni inte har några funderingar på att gifta er i framtiden.:)

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 18:11
av charizmah
Mitt namn, får det ju automatiskt iofs. ;)
Men jag tänker aldrig byta mitt efternamn. Vi är en väldigt liten släkt och bara vi som heter det namnet. Min sambos namn är vanligare. Han kommer nog att ta dubbelnamn när vi gifter oss.

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 18:25
av Fanny
Vår dotter har pappans efternamn som mellannamn och mitt som efternamn vi valde detta eftersom ingen utav oss ville ge upp våra efternamn och vi kände att det kan vara kul att ha båda efternamnen då jag bara har min mammas efternamn och inte min pappas vilket jag gärna oxå skulle vilja ha. Vi vill inte gifta oss och om vi skulle göra det någon dag så kommer vi nog behålla våra egna namn då det efternamn jag har är från morfars förnamn och alltså är vi dem enda i släkten som heter det vilket gör oss lite speciella och min sambo heter den 2:a vanligaste efternamnet i Sverige (Andersson)

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 18:26
av Emiliah_
hehe okej :) är så för mig och min pojkvän också, han har ganska ovanligt efternamn medans jag har ganska vanligt. men han vill inte gifta sig, men vill att barnet ska ha hans efternamn, tycker jag känns dummt :/

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 19:08
av barumdem
Min pojkvän har friat så bebisen får hans efternamn :D så byter jag sen när vi gift oss :) ........

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 19:12
av matildab
min sambo är från australien o vi kommer flytta dit permanent om några år så vi tar hans namn till barnet,
det känns sorgligt eftersom mitt namn är ovanligt, och har en historia, morfar var sportsman hela livet och bytte ut sitt vanliga "svensson" namn till ett som bara vår släkt (6 personer) har, men jag bodde i australien i 4 år och det var ett helvete att alltid stava mitt namn och alltid behöva upprepa det.
så tyvärr går morfars namn i graven!

familjen tjatar på att vi ska bevara det men tycker inte våra barn ska ha ett namn ingen kan uttala,
matilda

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 23 feb 2010, 19:15
av Emiliah_
Okej, ja det kanske är olika :) känns bara så dumt att ha ett barn som inte heter samma efternamn som mig :( kanske är jag som är töntig, men jag tycker det känns fel :(

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 24 feb 2010, 20:08
av MariaTheres
Emiliah_: Det är inte töntigt! Så tycker både jag och min sambo så därför kommer lillan få ett dubbelefternamn :) Om vi gifter oss och jag tar hans namn så kommer vi ändra hennes också, så svårt är det inte. Men jag funderar också på att ha dubbelnamn i sådana fall och då behöver man ju inte byta hennes heller.

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 25 feb 2010, 00:47
av Emiliah_
Vad skönt att jag inte är ensam om att tycka så :D det får nog bli dubbel namn på min också hoppas jag är gravid bara ;D

Re: Vems efternamn på barnet?

InläggPostat: 25 feb 2010, 09:17
av Gerda
Våran unge har mitt efternamn då jag är så familjepatriotisk :) Och så är mitt efternamn lite ovanligare.
Om vi gifter oss är min kille välkommen att ta mitt efternamn men jag vill inte byta.