Sida 1 av 1

Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 29 jul 2012, 21:09
av Kristin_Thomas
Jag har en dotter på 5 år som har problem med att bajsa.

Hon har haft problem i flera år och hon har bajsat på toan och blivit jätteglad men en dag så vägrade hon.

Min mamma var uppe och försökte hjälpa till och Vendela "min dotter" tog i massor och då kom det lite i taget men satt fast, fick torka bort det och göra samma sak igen tills det inte kom nått mer. Är ju precis som att bajset inte får nån styrka till att komma ut. Kan det vara att ändtarmen är förslappad eftersom hon inte bajsat på länge?

Vi har varit på BVC och dom har skickat med oss lavemang som vi har testat nu i 1 vecka varannan dag. Och hon har varit så rädd så vi har fått tvångshålla henne. När hon känt att det kommit så försöker hon hålla i mot tills det inte går mera. Men det har varje gång kommit ut 2 stora, hårda kluttar. Vi har gett henne laktulos varje dag 20 ml under en längre tid.

Trött på att få tvätta massor med bajstrosor om dagarna. Har till och med sagt att hon ska få belöning om hon bajsar men hon vill ändå inte. Hon kissar på toan utan problem.

Någon som har hört talas om liknande problem och som har nått råd/tips. Hör av er.

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 29 jul 2012, 22:53
av smulan_88
Ursh vad jobbigt!! Och inte minst för din dotter!!
Här har vi en liten tjej på snart 11 månader som också har väldigt lätt för att bli hård i magen. Vi ger henne fruktpureer varje dag för att fibrer driver ju på magen. Päronpure är en av hennes favoriter.

Jag har hört att katrinplommon och päron ska vara drivande. Du kan ju köpa pureburkarna i affär och prova om din dotter gillar det. För det finns inget värre än att bli tvingad/tvinga någon annan något den inte vill.

Våran lilla bajsar inte längre i blöjan utan bara på pottan då hon själv har lättare att "ta i" och få ut om hon är hård i magen.

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 30 jul 2012, 09:11
av Hannaa
Usch vad jobbigt. Kan ni inte ta med några böcker på toan och sitta och läsa. Kanske ta lite salva i rumpan om det är hårt och hon får ont av att trycka ut bajset. har hon en pall under fötterna så hon har ordentligt stöd när hon sitter. Hon behöver kanske sitta en stund eftersom hon är hård i magen och då är det viktigt att man sitter bra :) Om hon vägrar att äta dom sakerna som är nämnda så ge henne lakrits, för det är ju också "bra". Och kanske en belöning i sig om hon gillar det :)

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 30 jul 2012, 11:34
av Mmeli
Dricker hon tillräkligt? Oftast är det ju lättare att göra nummer 2 om man har gjort nummer 1 först... Man kan ju även bli hård i magen om man inte dricker tillräkligt. Ett stort glas saft eller något annat gott precis efter maten. Och sen kanske leka lite direkt efter.. magen jobbar oftast bättre när man rör på sig!

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 30 jul 2012, 12:03
av smulan_88
Messmör Ska tydligen också driva på, och mycket vatten :wink:

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 30 jul 2012, 13:47
av Kristin_Thomas
Vi har försökt att läsa för henne på toa och sitta längre stunder men hon har inte tålamod att sitta så länge. Hon börjar klaga på att hon har kramp i benen o.s.v. Hon har pall under fötterna också. Jag har testat med katrinplommon men hon spottar bara ut det direkt. Och lakrits tycker hon heller inte om :( Jag vet faktiskt inte vad jag ska lura i henne.


Hannaa skrev:Usch vad jobbigt. Kan ni inte ta med några böcker på toan och sitta och läsa. Kanske ta lite salva i rumpan om det är hårt och hon får ont av att trycka ut bajset. har hon en pall under fötterna så hon har ordentligt stöd när hon sitter. Hon behöver kanske sitta en stund eftersom hon är hård i magen och då är det viktigt att man sitter bra :) Om hon vägrar att äta dom sakerna som är nämnda så ge henne lakrits, för det är ju också "bra". Och kanske en belöning i sig om hon gillar det :)

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 30 jul 2012, 13:50
av Kristin_Thomas
Ja hon dricker ungefär 2 glas saft om dagen om inte mer. Det är precis som att hon håller igen när hon känner att det är bajs på väg. Och det gör ju att det ofta kommer lite bajs i trosorna hela tiden. Nu har hon inte haft nått bajs i trosorna på kanske 3-4 dagar. Men tycker det är för länge för att gå utan att bajsa :/ Eller vad är normalt för en 5:åring att bajsa? Mycket skitsnack dock men vill ju att hon ska bli bra igen. Det är ju jobbigt för henne :(

[code][/code]
Mmeli skrev:Dricker hon tillräkligt? Oftast är det ju lättare att göra nummer 2 om man har gjort nummer 1 först... Man kan ju även bli hård i magen om man inte dricker tillräkligt. Ett stort glas saft eller något annat gott precis efter maten. Och sen kanske leka lite direkt efter.. magen jobbar oftast bättre när man rör på sig!

Re: Vet inte vad jag ska ta mig till :(

InläggPostat: 30 jul 2012, 18:34
av katjuzha
Min systers lilla son hade liknande problem. Han bajsade typ en gång i veckan för att det var så stora och hårda bajskorvar som kom ut och det gjorde jätte ont och han gjorde allt han kunde för att slippa bajsa. Senare visade det sig att han hade utvecklat intolerans för vete och detta kan ha varit orsaken till förstoppningarna. Så sedan dess började de begränsa veteprodukter och det blev bättre. Hoppas att det löser sig för er med :).