Bristningar efter förlossningen

Bristningar efter förlossningen

Det är vanligt att få bristningar när man är gravid. En del får mycket bristningar medan andra inte får några alls. Våra inskickade bilder visar dig hur en mage med och utan bristningar kan se ut efter förlossningen.

Bildreportage - magen efter förlossningen

Varje gravid kropp är unik under graviditeten. Man ska därför aldrig jämföra sin egen kropp med andras kroppar. Detta gäller således också efter förlossningen, vi har alla olika kroppstyper och därför kan vi inte veta i förväg hur vår kropp kommer att se ut efter förlossningen.

Magar med bristningar från graviditeten

bristningar gravid

Stinas mage i vecka 37, bristningarna började synas i vecka 27 och efter det syntes de mer och mer för varje vecka. Här nedan kan du se skillnaden på bristningarna från vecka 27 till 31.

bristningar gravid

Stina tycker inte att det känns så kul med alla bristningar men hon har vant sig och accepterar bristningarna som hon fått under graviditeten. "Det är ju verkligen värt det om man säger så. Jag har ju en underbar dotter."

bristningar gravid

 


 

bristningar gravid

 


Emelie 17 har bristningar efter förlossningen

bristningar gravid

Emelie är 17 år och har fött ett barn, hon har fått mycket bristningar på magen från sin graviditetet. Bilderna är tagna i vecka 38 och sedan 6 månader efter förlossningen.

På frågan om hon tycker att det känns jobbigt med bristningar svarar hon; "Nej faktiskt inte, jag är stolt över min kropp som den är just nu. Den har gått igenom något så otroligt, jag skulle faktiskt inte vilja ändra på någonting."


bristningar gravid


Magar utan bristningar efter graviditeten

bristningar gravid


bristningar gravid

Bilderna är tagna i vecka 40 och tre dagar efter förlossningen.


bristningar gravid


bristningar gravid

Bilderna är tagna i vecka 34 och sju månader efter förlossningen.


bristningar gravid

Källa: Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Dom går att få bort, kolla min blogg om hur jag fick bort mina bristningar=O) www.iinova.styleblogg.se kram

Jag har testat en produkt som heter rejene som jag hittade på Http://www.badlust.se som jag varmt kan rekommendera.

min mage börjar växa om ca 2 månader kanske, någon som har nåt tips om hur jag förebygga att få bristningar? eller kanske inte förebygga för det går väl inte. men nån bra kräm som kanske är super bra! vad vet jag, mitt första barn :) man är ju överlycklig! :)

krämer kommer nya hela tiden och de fungerar aldrig så bra som de lovar.Kirurgi och laser verkar vara de enda 100 procentiga sätten att ta bort bristningar, dock bleknar hudbristningar med tiden lyckligtvis.. mvh anna

Det finns visst saker att ta att före bygga bristningar.... En en bra mjukgörande kräm som mjukar upp hudens alla tre lager som gör huden smidig och zink är jätte bra för huden och även påverkar hormonellt.

Jag är 27 veckor gången och jag använder vanligt body butter för att smörja in min mage. Inga dyra oljor som sägs ska hålla bristningar borta. För mig funkar body butter jättebra! Min mage är mjuk och go och än så länge fri från bristningar!

mandelolja från apoteket förebygger hur bra som helst! kostar typ 40 spänn, så inte dyrt. jag smorde från vecka 14 å gick 9 dagar över tiden, inte en bristning =D

Bristningar uppstår ju huvudsakligen pga hormonell påverkan. Jag hade inte en bristning fram till förlossningen men efter den hormonbomben som höll på i 60 timmar var min kropp full av dem. Lår rumpa mage höfter och bröst... kan ju tilläggas att jag använde viledas olja mot hudbristningar två gånger om dagen. Men det hormonella går inte att påverka och jag är stolt över vad min fantastiska kropp klarat av! Bristningarna stör mig inte

Get är ju f-n att man skall behöva bli vanställd efter en graviditet... Har dock haft tur med nummer ett men nu med graviditet två vet man ju inte... Jag vill inte ha en världskarta på magen... :-(

Jag köpte en riktigt "krämig" body butter från lendelunden som jag använt från början av graviditeten. Salvan är riktigt fet, återfuktande och go, tar bort kliandet från magen.Inga bristningar här inte:) Jag använde doften jordgubb. Köpte den på www.molliscare.se för 115 kr:)