Gravid vecka 10

Gravid vecka 10

Gravid vecka 10, bebisens organ är nu anlagda och bebisen har ett eget kroppsspråk. En del gravida kan få sömnbesvär nu med flera toalettbesök per natt. Ett tips kan vara att köpa en bok om graviditeten till den blivande pappan som säkerligen inte förstår någonting av din berg- och dalbana just nu.

Bebis

Embryot har nu blivit 3 till 4 centimeter långt, väger ungefär 5 gram och har storleken av ett plommon. Organen är nu anlagda, men de fungerar inte riktigt än. Ditt embryo kan med sitt kroppsspråk visa med sparkar och att vrida på sig när den inte tycker om att bli puttad på. Den kan röra på huvudet, ben och armar.

Du

Du har massor med graviditetshormoner som cirkulerar i blodomloppet, dessa påverkar dig på olika sätt. En del gravida får sömnbesvär. Det blir ofta fler toalett besök på natten. Köp en bok till den blivande fadern som säkert har svårt att förstå dina berg- och dalkänslor just nu, eller dig själv.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com.

Kommentarer

Jo de har man ju märkt. Mina hormoner skrämmer mig visa dagar.. :( Men sen har jag inte så många att prata med just nu men det är någonting jag får ta eftersom. Pappan finns med i bilden men ingenting är bestämt om barnet ännu men jag är ganska säker..

ja känner som dig emma ja kommer oxå bli ensamstående

hormonerna känner jag igen.. absolut.. tack gode gud för att jag kan sova.. hur mycket som helst

är i vecka 9+3 och jag har inga graviditetskänningar alls. Lite tråkigt faktiskt även om man kanske ska vara glad för det. men istället går man ju och oroar sig eftersom man inte känner ens att det finns ngt som växer inom sig.

Jag börjar äntligen återfå hungerkänsla och aptiten. Var så jävla illamående så bara tanken på mat gjorde att jag höll på att kräkas! BLÄÄÄÄ!! Men nu så =)

Jag blir trött på min karl som säger att jag läser förmycket! Förra veckan började jag gråta när jag läsa om att man kunde få hemorrojder! Men vad tror han? Att man ska vara jätte glad och skratta hela tiden?!!!

emma, shalo ni kommer inte att vara själv om att vara ensamstående =(

jag e 18 år och har just nu kommit in i vecka tio. märks jätte tydligt på mig att jag e gravid, illamående, trötthet och humörsvägningar. min pojkvän vill inte ha barnet då han sätter allt annat som högskolan före, till och med före mig och han,, men ajg har valt å behålla barnet. jag vet att jag ska klara det här ensam och med familjen bakom sig.

Jag är 16 och väntar barn, har precis gått in i vecka 10 och det märks tydlig att jag är gravid. Mina hormoner skrämmer både mig och min kille, då jag kan gå ifrån att skratta och vara glad till ledsen och gråta som en 5åring! Min kille vill inte ha barnet, så jag antar jag bli ensamstående mamma. Inget jag ber om, men det blir som det. Illamånde?, sömnbrist?, kissnödig? och humörsvägningar?, CHECK ! =). Men jag trivs med det Lycka till allihop =)

jag väntar mitt andra barn. jag fick mitt första när jag va 21 år och jag blev ensamstående fast jag va gift med han. Så alla ni som blir ensamsående. Det kommer dagar som ni kommer att känna er ledsen och rädd. Men det kommer att gå jätte bra. ni som har familjen som stöd och hjälp så är ett ett stort plus. men ni som inte har det så kommer det bli lika bra. Det kommer dagar som man känner att man misslyckas när det blir svårt men det gör ni inte. Håller tummarna för er alla.