Gravid vecka 12

Gravid vecka 12

Gravid vecka 12, de flesta bebisar är lika långa kring den här tiden, då kan man mäta bebisen för att se vilken graviditetsvecka du är i om du inte kom ihåg senaste mensen. Din bebis kan klia sig och suga på tummen.

Bebis

Drygt 6 cm lång och väger 9 till 13 g. Man använder bebisens mått för att se vilken graviditetsvecka du är i, eftersom de flesta bebisar är lika långa den här tiden. Det går att höra bebisens hjärtljud. Naglarna har vuxit ut på både fingrar och tår och din bebis har hår på kroppen, (s.k. lanugohår). En del bebisar kan redan nu klia sig, suga på tummen, sträcka ut armarna och sträcka på sitt lilla huvud.

Hjärnan har två kritiska utvecklingstadium, det ena är mellan vecka 12 och 18 och det andra är mellan vecka 24 och 36. Äter du mediciner? Tala med din barnmorska om det nu, för fel mediciner vid graviditet kan skada din bebis nu och för all framtid.

Du

När den tolfte veckan är över känner de flesta gravida ett lugn och att det är dags att berätta för vänner och familj. Forskning har visat att det är de 12 första veckorna som är de mest kritiska i fostrets utveckling. Illamåendet avtar, vikten har för de flesta ökat med 1,5 och 4 kg. Vikten beror förstås på hur pass illa du har mått. Livmodern tar upp hela bäckenet nu och kommer när graviditeten når mot sitt slut vara ända upp i revbenen.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Inne i vecka 12 nu. Mer kissnödig igen och magen börjar bukta ut litegrann (det var till och med en kollega som lade märke till det idag på jobbet) Det är skönt för då känns det mer verkligt att jag är gravid. Känns mysigt att tänka på bebisen därinne och vad den hittar på. :-)

Min mage är jättestor känns nästan som jag har gått längre än 12 veckor men det får jag reda på nästa vecka längtar massor :)

Jag är faktiskt lite orolig över att jag har knappt gått upp ett halvt kilo medan det står här att de flesta har gått upp minst 1,5 kg beroende på hur de har mått. Jag har ju mått dåligt dom senaste veckorna, men ett halvt kilo känns lite för lite.

hej, jag vet ej hur man ska känna för jag är så feg att jag ej vågar göra ett test,jag har längtat så länge att jag känner att jag kommer bli besviken om jag är lurad,om ni förstår vad jag menar.men jag har varit tokglad lessen arg yr hungrig mått illa kissat som en gnu, mm och igår kunde jag inte dricka en 2,8öl utan bara två klunkar innan jag kände mej blä o idag har jag känt mej fyllesjuk! suck

Är i v12 o är jättestor. Har växt ur alla byxor med knapp redan...ibland undrar jag om det bara är en där inne?? Men det får jag reda på om ett par veckor....

Är också i v.12 som alla andra här. Är ständigt trött och mår illa hela tiden, men inte så jag spyr. har bara känslan. Är mamma till en pojke på 5 år och har redan glömt allt känns det som. Sover sådär på nätterna, oroligt och drömmer mycket och får ofta gå och kissa, två ggr. Kan bli eller vara sur på ingenting och vet själv inte varför. Är go mot min lille pojke men sambon får tyvärr ta emot mina korta svar och mitt undvikande. För när jag är arg vill jag vara själv men min pojke får gärna krama mig. Är jätteglad över det lilla livet som växer inom mig men önskar att min trötthet och illamående slutar, mådde ju jättebra med min första. Nästa vecka ska jag få lyssna på hjärtljuden. Hoppas bara det låter något. Man är ju allt lite nojjig ändå...

12 veckor hörrni, visst är det kul :) Jag är gravid med 2an nu och j*klar vad jag ser gravid ut alltså. Första gången syntes det inget förän jag var långt över halvgången men nu... värsta magen, gravidkläder fram på direkten. Mår bra annars men lite trött, tur jag har en son som också gillar att sova - mycket. Lycka till alla där ute!!!

V.12 , helt otroligt . Jag testade mig vecka 5 och än idag kan jag inte förstå att det är verkligt . Men illamåendet sitter i , och helt plötsligt måste jag gå upp och kissa på nätterna , ( inte alla nätter ) .. Magen är inte lika "mjuk & platt" längre - som den en gång var .. Men tanken av att ha ett litet liv inne i sig , är otroligt - jag är glad och lycklig :) Men allt jag vill är att tiden ska gå fortare :)

är tydligen i v 12 nu om det har räknats ut rätt, ska till barnmorskan och skriva in mig den 20 november, jag vet lite sent påtänkt att göra det nu men man måste ju göra det hehe. ska bli kul att få veta mer exakt hur långt gången jag är och så snart som möjligt se om man kan ta reda på vilket kön lilla bebisen är.för någon vecka kunde jag börja känne en liten bula under mitt "Fett häng" :P är kraftig så det syns inte på mig ännu men nu tycker jag inte att jag känner någon bula utan det känns som att den har "sjunkit in" eller vad man kan säga. lite tråkigt men kommer märka av bebisen mer snart :).

hejsan är gravid i vecka 11+5 dagar denna vecka har jag fått ångest panik och det känns så jobbig har någon annan också varit i samma situation?och när går det över ??