Gravid vecka 13

Gravid vecka 13

Gravid vecka 13, din bebis växer snabbt och är ungefär lika stor som en persika. Nu kanske dina bröst har börjat förändrats och magen kanske börjar ta lite form.

Bebis

Bebisen är 6,5 till 7,8 cm lång och väger 14 till 20 g. Bebisen är ungefär lika stor som en persika och växer snabbt.

Stressa inte, ta det lugnt och se till att du får i dig näringsrik mat. Mänskliga drag, ögon och öron kommer på sin rätta plats.

Du

Prova att känna din livmoder ungefär 10 cm nedanför din navel. Du kan jämföra känslan av en mjukboll.

Brösten förändras och din midja syns troligen inte längre.

Gravidmagar i vecka 13

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

ni har inte så många bilder av barnet där inne i magen. Varför?

Jag känner bebisens hjärtslag riktigt ordentligt nu :) Och det hemska illamåendet verker vara som bortblåst! Hoppas det håller i sig...

Jag e i denna vecka nu och uppsvälld som en ballong..en tant fråga men oj e du i nionde månaden..för att slippa skämmas sa jag bara ja o gick..jag e ju iofs kraftig annars men min mage har svällt ordentligt..kan man ha mkt vätska i magen vid de här stadiet?nån som vet

Jag tycker knappt att det syns att jag är gravid. Trots att jag precis kommit in i v.13. När "borde" det synas? :P

Samma här, magen putar lite men annars känns det bara som att jag gått upp lite i vikt. Tänker nästan -har jag inbillat mig att jag är gravid? När det är andra gången har jag fått för mig att det skulle synas mer. Tyckte magen var putigare i början. Har snart gått 13 veckor.

13+0 idag, På mig har det precis börjat synas, den blir så uppblåst och hård. Första graviditeten. Börjar kännas bra äntligen i hela kroppen. Nu kan jag inte sluta längta. :)

Samma här! Jag är 13+6 idag och hela den här veckan har jag gått omkring och myst och längtat efter bebisen. Allt känns bättre nu när alla vet och magen har börjat puta lite. Äntligen vågar jag tro på att jag ska bli mamma. :-)

Började dagen med att spy upp frukosten. Usch! Detta är min andra graviditet och jag har en riktig liten kula. Känns äntligen kul att folk faktiskt börja märka. Lustigt mot förra där det syntes först i vecka 20. Jag håller tummar och tår för att illamåendet lägger sig omgående. Sist hade jag det till dryga 20 veckor.

Laste i ett tidigare forum om nagon fruktkur for halsbranna, och dar stod det att man ska ata papaya!! Vilket man absolut inte ska! Jag bor i Hong Kong och har avrader lakarna starkt fran att ata papaya da det kan leda till missfall! Man kanske inte blir "varnade" for vissa exotiska frukter i Sverige just for att det inte ar sa vanligt och man inte ater dem sa ofta....men jag ville i allafall skriva det har for jag kunde inte kommentera i det andra forumet. Men som sagt ar du gravid sa avsta fran papaya!!

13 veckor och har inte haft en minuts illamaende, gatt ner i vikt och har bara en liten liten kula pa magen. Kanner ingenting vare sig mentalt eller fysiskt. Vad sjutton ar det for fel pa mig??