Gravid vecka 16

Gravid vecka 16

I gravid vecka 16 sparkar och rör sig bebisen hela tiden medan den är vaken. Många gravida kvinnor känner de första sparkarna i den här perioden.

Bebis

Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Mamma

Nu börjar det säkert komma upp frågor kring graviditeten. Svar på vanliga frågor är:

Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola för bebisen, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
Träna?
Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din energi på och du orkar mer!
Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig.

Gravidmagar i vecka 16

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Hej Rebecca, med normalt sex menar vi sex som är skönt och inte gör ont. Mer om sex under graviditeten kan du läsa här: http://www.minbebis.com/sex_gravid.html

hej vad menar ni med normalt sex

Inte hoppa när man tränar? tränar step 4 dar i veckan... jag hoppas hej vilt och flådar så det står härliga till.. menar ni att det är slut på det nu? redan?

Till mig sa barnmorskan redan i v 6 att jag inte fick hoppa mer, så det är nog bra om du slutar på en gång.

Det var ta mig an det dummaste jag någonsin hört! Självklart kan du träna step! Det enda man brukar säga är att ju längre fram i graviditeten du kommer desto obehagligare känns det (pga tyngden). Om din livmoder inte kan hålla ihop helt, kan du få missfall ja, men det hade du fått oavsett om du tränat eller inte. Följ principen: "känns det bra, är det bra". Däremot skadar det inte barnet på något sätt. Idrotter där du riskerar slag mot magen skall dock undvikas av naturliga själ.Kvinnor som tränar under graviditet klarar födseln bättre och kommer sedan i form snabbare. TN:s bm verkar uppriktigt lite förståndshandikappad.

svar på träna som vanligt! Man skall faktiskt inte HOPPA något alls under graviditeten sådana saker, som trampoliner, trampetter, hopprepp men också step! eftersom att detta påverkar ditt bäckenben. som töjs mer en vad det skall göra under graviditeten.

"Du kan träna som vanligt"? Jotack, om du mår alldeles utmärkt och inte har det minsta tillstymmelse till foglossning så antar jag att kvinna kan, men den HÄR kvinnan mår jävligt mkt sämre om hon tex går för mkt en hel dag (vilket jag alltid gör på mitt jobb), för mkt trappor, för att inte tala om att HOPPA. Zumba, ja. Step, nej. Slutsats: röra sig är bra som förberedelse inför förlossningen men inte att hoppa sönder sitt bäcken.

Igro-Torrent.net - [url=http://igro-torrent.net/]

Vi är ju alla olika! med mitt 1a barn var jag vältränad & van att träna. Jag mådde jätte bra av att fortsätta. Nu med mitt andra barn är jag tyvärr mindre vältränad & känner att jag får ta det lugnare. Tränar du inte alls i vanliga fall så ska man nog hålla sig till promenader, simning mm. Man får ju utgå från sig själv, något som är lätt för någon kan vara svårt för någon annan. Man känner själv sin kropp bäst!

Håller med Lp. Tränade väldigt mycket innan barn 1 och forsatte lite till när jag var gravid. Spelade t.o.m en match i början, men nu med nummer 2 så hade jag inte tränat så mycket innan pga mf i höstas så nu blir det endast promenader när jag hinner. Känner mig mycket tröttare i kroppen men så är man 5 år äldre med ;)