Gravid vecka 17

Gravid vecka 17

Gravid vecka 17, din bebis är nu ungefär lika stor som din kupade hand. Kanske har du redan känt första sparken och ultraljudet börjar närma sig.

Bebis

11 till 12 cm lång och väger 100 g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring.

Du

Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.

Gravidmagar i vecka 17

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

går nu in i vecka 17 men har inte känt av sparkar en vad jag vet! dock så värker det fortfarande i magen känns som nålstick (massor och feta nålar)och ibland som om jag får en kniv upp i vulvan vill säga! väldigt obehagligt. men det kanske kan bero på att jag är förstföderska. och jag läcker en massa bröstmjölk redan sen 2 veckor tillbaka cirka. har också mycket värk i nedre ryggen och i svanskotan och inte tal om alla anala problem! tarmarna är tröga och jag känner mig nödig hela tiden men inget kommer brutalt frustrerande. så när ska iaf denna anala och tarm besvär gå över tro?

Jag är precis 17 fulla veckor nu. Känner inte av så mycket värk men ibland ilningar och "hugg" som de du beskrev. Jag är också förstföderska, 27 bast och taggad inför detta! Ingen mjölk än så länge men brösten har ju förstorats ganska rejält...hm... :-) Jag har känt lite fladder i nedre magtrakten vid ett tillfälle, men det är väldigt svårt att veta om det verkligen är barnets rörelser eller om jag bara inbillar mig. Ultraljud om en och en halv vecka, jag lääääängtar....

Li härligt! nja fladdrar gör ju det hela tiden här med. men vet ju inte om det är tarmarna som rör sig. det kan förväxlas! min foglossning har redan börjat och det är aj aj i både rygg och skärt vill säga! jag har precis vart på ultraljud och fick veta att jag väntar en liten pojke:)

Stort grattis. Själv har jag tänkt vänta med att ta reda på kön. Nåja, vi får väl se om jag kan hålla mig. Är sjukt nyfiken. Men mest ska det bli häftigt att se om det verkligen är en liten krabat därinne. Det är liksom svårt att föreställa sig, trots att kroppen förändras och magen sväller...

Hej Noomi! Ja, trög mage! Jag rekommenderar bönor o linser. Gjorde stor skillnad för mig. (vecka 17)Samt att minska på köttet. Har inte rört på mig så mycket själv (trött och illamåendet) men det lär ju vara bra. Kan du ta lite massage för ryggen kanske? Snäll sambo...? Lycka till!

Oxo i vecka 17, ultraljud imorn! Tips för trög mage: vetekli! Jag har käkat fiberhavregrynsgröt till frukost, med lite linfrön och för smakens skull rostade solrosfrön, kardemumma, kanel, blåbär och banan. Och så har jag i tre matskedar vetekli i min portion. Jag har aldrig gjort nr2 regelbundet förut men nu går jag 5 min efter frukost, varje dag.

Hej hej, Jag är exakt i vecka 17 det känns liksåm konstigt i magen det gör ont i bland exakt under navel känner något fladdra till lite, blir verkligen glad av känslan men just idag natt kunde jag inte somna vände och vred på mig, det känns som ryck nere vid underlivet fattar ju inte liksåm vad det är, men har inte börjar känna något än, men hoppas på det snart lääängtar

Grattis till er alla :) jag är i vecka 17+0 idag och det känns underbart, har inte större problem än att jag också fått foglossning och migrän, men jag får stå ut med smärtan då jag inte använder alls något smärtlindring. vad det gäller trög mage brukar kiwi på morgonen funka jätte bra :) Lycka till allihopa!