Gravid vecka 18

Gravid vecka 18

Gravid vecka 18, din lilla bebis har nu börjat utveckla flera basreflexer så som till exempel sugreflexen och göra grimaser. Kanske har du redan varit på ditt första ultraljud eller så räknar du dagarna tills det är dags att se bebisen för första gången.

Bebis

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du

Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

Gravidmagar i vecka 18

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

jag har mitt första ultraljud imorgon =) Ser verkligen framemot de..

Varför har många sitt första ultraljud nu ja hade mitt i v.12

Vi ska på rutin ultraljudet på torsda, nervös! Har gjort tre tidiga pga att det var tvillingar från börjar så det är extra nervöst denna gången.

Har inte mitt första förens nästa vecka, dööden att vänta tills dess men dom hade ingen tid tidigare :( Ska bli så spännande..

Gjoorde mitt andra i onsdags.. lilla bebisen

Undrar hur de har kommit fram till att man ökat 4-6 kg... jag har ökat ½.

Jag har inte gått upp någonting i vikt. Jag har varit på rutinultraljudet, i förra veckan. Var på två till i vecka 9 och 11.

jag ska inte gå förrän i v. 21. himla julhelger som ställer till det ; ) längtar så förbaskat mycket!!! har börjat känns hur det rör sig nu, så spännande! jag har inte gått upp alls utan i stället gått ner 5 kg sedan jag blev gravid. jag äter ordentligt, så BM tror inte att det är några problem utan att bebisen tar den näringen den behöver.

vi ska nu den 16/2 :) roligt, men vi har faktiskt fått kolla innan då min blindtarm sprack för 3 veckor sedan, så då fick vi en liten koll för att se att de lilla livet mådde bra , och de gjorde de... nu vill ja veta om de blir en alice eller johannes =)

jag ska på mitt UL om två veckor :D och de ska bli kanon kul, man jag funderar på det med vikten med för jag har inte gått upp något utan gått ner 12 kg