Gravid vecka 20

Gravid vecka 20

Gravid vecka 20, bebisens körtlar börjar nu att producera fosterfett som ska skydda huden och du kanske börjar känna dig trött. Då kan du äta mer järn som motverkar tröttheten.

Bebis

16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.

Du

Grattis, nu har du gått halvvägs!! Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18 och 20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan. Om du väntar tvillingar kan ditt mått redan vara 28 cm. Ät mer järn, minst 100 mg järn per dag rekommenderas av Livsmedelsverket. Järnbrist orsakar även trötthet.

Gravidmagar i vecka 20

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Äntligen halvvägs! Kan ni andra känna barnets rörelser än? Kan inte känna dem tydligt utan bara ana ibland, men det beror också på att jag har moderkakan i framvägg och då tar det längre tid innan man kan känna barnet, enligt barnmorskan. Det är i alla fall fantastiskt att ha bilderna från ultraljudet att titta på. Så mycket jag längtar efter att träffa den lilla krabaten nu... :-)

Samma här, klev inte i 20de veckan idag. Har bara börjat känna lite lite smått, men det kommer väl snart. Ska på ul imorgon så det ska bli så spännande.

jag kan känna o rörelserna kan tillochmed synas utanpå magen,,men då har jag ju redan sen vk 14 känt fosterrörelser o sparkar sen vk 16 o det är min andra graviditet, Minns från förtsta att jag kände fosterrörelser vid vk 16 o sparkar vid vk 19.

Som förstföderska kan det ta längre tid inna man känner några som helst rörelser och det är verkligen väldigt individuellt. Att man känner , och dessutom ser att det händer något i magen så tidigt, som det gör för iikaveera måste vara oerhört sällsynt. Så oroa er inte. Jag känner bara svagt, är i vecka 20+1 , har moderkakan i framvägg, så det kommer ta tid...

Det är lätt att oroa sig när man läser att man nu bör känna sparkar/rörelser men även att min moderkaka ligger i bakvägg känner jag nu som först ordentligt. Är min tredje graviditet. första kände jag i v 18, andra i 15 och nu tredje i 21. Ta det lugnt ingen graviditet är den andra lik. lycka till alla.

Är i vecka 20 (19+5) Kände första riktiga sparkarna för precis 1 vecka sedan och har sedan dess känt sparkar och rörelser flera gånger om dagen! Mitt första barn och första sparkarna var både mysiga och lite otäcka då man inte kan föreställa sig hur det känns när någon sparkar inne magen! :)

Känns som min bebis utvecklas fort, iallafall min kropp är förberädd. Läckande bröst sen vecka 14, och känt sparkar sen vecka 15. Och nu hoppar hela magen fast jag inte har speciellt stor mage. Roligt att se alla upptäcka saker hela tiden :)

Jag väntar mitt första barn och är i v20+3 var på ul i måndags och fick se vår lilla flicka :). Jag har känt sparkar sen v18+2 fast att jag har moderkakan i framvägg så det stämmer inte på alla att det tar längre tid innan man känner rörelser. Både jag och min man har känt och sett henne puffa :).