Gravid vecka 21

Gravid vecka 21

Gravid vecka 21, du kan känna av bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. Läs om bra och dåliga rörelser för dig med foglossning i tipset här bredvid!

Bebis

Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.

Du

Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

Gravidmagar i vecka 21

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Oj, känner mig lagom onormal och fet, "Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg". Jag har gått upp 14kg redan :P

AKAmini strunta i normalkurvan, så länge du mår bra. Har också gått upp mer men det är härligt att vara lite onormal ;-)

Haha Jessa, jag skulle inte kunna bry mig mindre om normalkurvan! :) När min barnmorska plockade fram bmi-skivan sa jag att hon kunde stoppa undan den igen för jag ger inget för bmi. Det är bara strunt enligt mig, för man kan inte tillämpa det på alla :)

Pojken i magen min bökar rundor som tusan, inte en lugn stund där inne :-D Undra hur det kommer o bli när jag gått längre? :-P Men det känns nästan obehagligt så som han sprattlar, det känns ju inte lite heller.. Ska det vara så?

Yey jag är normal med mina 5 kg! Jag tyckte de va mycket eftersom Amerikanska baby center menar att man ska gå upp 400-500 gram i veckan från vecka 14. Skönt att veta att man är smack i mitten av normalkurvan.

Jag har bara gått upp tre kilo,, Jag började med att gå ner 3-4 kilo när jag mådde illa de första 14 veckorna. Egentligen är det bara de sista 3-4 veckorna som jag kunnat äta hyfsat normalt. Är det onormalt/dåligt?

Jag är lite orolig eftersom jag har inte en ända kg plus eller mindre ??

Jag har inte gått upp så mycket än men jag svullnar rejält pga vätska och sover sämre..