Gravid vecka 25

Gravid vecka 25

Gravid vecka 25, man vet att bebisen dricker av fostervätskan som smakar ganska sött. Och om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. Smart för att vara så liten!

Bebis

Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.

Du

Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning. Fråga vår träningsrådgivare Maria Wigbrant om träning under graviditeten, klicka här.

Gravidmagar i vecka 25

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

jag har fått sådan kallad foglossning riktigt jobbigt, kan knappt gå, lättar det senare i graviditeten? jag känner mig även otroligt trött någon som kan säga något om det? gick in i vecka 25 för två dagar sen, nu känns det riktigt tungt redan, hoppas det blir bättre, plus att jag måste upp och kissa flera gånger om nätterna.

Jag gick in i vecka 25 för 1 dag sedan och tröttheten kan jag verkligen hålla med dig om, speciellt när man jobbar skift som jag gör. Vid nio på kvällen vill jag gärna sova men då är det 3 arbetstimmar kvar :( Har lyckats hålla mig undan att gå upp å kissa på nätterna, drömmer däremot väldigt mycket och väldigt konstigt. Helt slut när jag vaknar efter en natts "sömn".

jag gick in i v25 för 2 dagar sen och jag tror att jag börjar känna av foglossningar det är mitt första barn så jag vet inte exakt hur de känns men har ont i "svanken" har desutom åkt dit på en förkylning men bortsett från det så mår jag prima och har en väldigt aktiv bäbis i magen :D Jag vaknar flera gånger per natt fasten jag inte är pinknödig och klarar oftast av en hel natt utan att behöva kissa och de gånger jag måste kliva upp är kl kring 4-5 på morgonen.

jag gick in i vecka 25 igår, känner lite smärta i svanken av och till. känner även av ischiasnerven som börjar vid höften och strålar ner i benet, längtar så till det lilla knytet kommer, det är mitt första barn

Jag är i veckan 24+5 och jag mår hur bra som helst. Tränar nästan dagligen, och han i magen växer som han ska. Va till barnmorskan igår och mätte magen, 25 cm. Underbart!

Jag går in i vecka 25 idag och måste säga att jag mår väldigt bra, men känner mig trött i ryggen, är väldigt liten från början, så det börjar också kännas lite ovant att man bara blir större och större :P Jag går på vattengympa varje torsdag och sen simmar jag en gång i veckan med :) Jag rekomenderar verkligen vattnet, känns helt annorlunda att träna där :) Åh hörrni, nu är det ju eventuellt bara 15 veckor kvar! :)

Jag är nu i vecka 25 + 3 dagar.. o nu börjar man känna sig mer "framtung" än förut :) Ryggen värker lite till o från.. o har nu gått upp 2 STL I BH:N!! Hoppsan, hoppsan *skrattar*

Åh, vad härligt det där lät... Det är ju faktiskt bara 15 v kvar, jag gick in i vecka 25 idag, och känner också av tröttheten och foglossning... men det är det värt! Som jag längtar! ;)

Jag går in i v 25 imon... 15 veckor kvar ,, det känns bra.. jag har oxå foglossning. Fostret är aktiv också under den här perioden.. ibland är det obekvämt jag får sammandragningar ....

Ang foglossning: Jag hade FRUKTANSVÄRD foglossning och vill bara uppmuntra er som ännu inte har gjort det att gå till en sjukgymnast. Kostar i princip ingenting och det är inte särskilt lång väntetid. Och det hjälper. Verkligen. Idag är jag halt smärtfri.