Gravid vecka 26

Gravid vecka 26

Gravid vecka 26, din bebis kan höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibell. Du kan ha börjat känna dig mycket tröttare nu och det är vanligt när du börjar bli tyngre.

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.

Du

6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.

Tips! Nu är det dags att boka profylaxkurs

Nanna Moritz
Legitimerad barnmorska
på Babygruppen, Stockholm

Att förbereda sig inför sin förlossning är viktigt för många. Det ger trygghet och stärker självkänslan i att man kommer klara av det och det gäller även partnern.

Jag leder Profylaxkurser där syftet just är att ge er verktyg ni kan använda er av för att få en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt och bli ett födande team.

Vill ni gå en profylaxkurs så är det bra att börja runt vecka 26-28, då finns det gott om tid för er att träna bland annat andningsteknik och avslappning.
Se klipp och läs mer om profylaxkurs här.

Gravidmagar i vecka 26


Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Läskigt men det stämmer så bra, gick in i v 26 idag och jag har sånt tryck i bäckenet och svettas massor, precis som det står i texten om v26.

Haha, det stämmer in på mig också!

Sant allt det står! Helt sjukt

Stämmer inte alls på mig! Är piggare än på länge, har massor med ork. Powerwalkar flera gånger i veckan. Möjligen att jag svettas mer, men samtidigt så har det varit 27 grader varmt hela veckan!

Jaga har en liten fråga här. Jag är i v. 26 och har fortfarande inte gått upp ett enda kilo. Har iförsig mått illa hela tiden och kräkt för det mesta. Men en gravidmage har jag definitivt fått. Rund och fin. Jag klagar inte eller så men uindrar om det är nån mer än bara jag som inte gått upp nånting än trots att man fått mage? =)

Hej Jag har en fråga! Jag har precis gått in i v25+3 enligt mina beräkningar men när jag läser på alla sidor om vecka för vecka kommer det hela tiden upp att jag e i vecka 26. vet inte riktigt hur jag ska tolka detta. detta är mitt första och undrar bara hur jag ska räkna och om jag är knäpp som inte fattar...

till therese: man räknar lite konstigt. du är färdiggången 25 veckor plus 3 dagar allså gått in i vecka 26!