Gravid vecka 27

Gravid vecka 27

Gravid vecka 27, från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Du kan känna av halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna. En del får strimmor på magen men de bleknar efter förlossningen.

Bebis

Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg.

Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta. Sjung för din bebis redan i magen, den kan höra dig!

Den här 3D ultraljudsbilden är tagen i vecka 27 och det är en liten flicka.

3D ultraljud i vecka 27 inskickad av Erica Eriksson

Du

Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen.

I vår artikel om bristningar under graviditeten kan du se inskickade bilder på gravida magar som fått bristningar under graviditeten och även hur de ser ut en tid efter förlossningen.

Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna.

Gravidmagar i vecka 27


Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Hur kan bebisen gå från 23 cm i vecka 26 till 34 cm i vecka 27 ???

Från och med den här veckan mäts bebisens kropp från huvud till häl. Innan anges bebisens längd från huvud till rumpa. :) "Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. "

Min mage är inte så där stor men jag är i vecka 27....

Jag är i vecka 27 +5 och har gaser i magen samt en röd strimma men den syns inte alls om man inte kollar på nära håll.

Ååh gud vad tiden går fort, är redan i v 27 :) Man känner verkligen tydliga sparkar nu, kanske pågår det en fotboll/boxningssmatch där inne ?:))

V 27+0 idag.. tiden går väldigt fort så man knappt hinner med. Har börjat få otroligt ond halsbränna som jag nästan aldrig kan bli av med. Sparkarna når ända upp till revbenen, hehe det känns ordentligt nu ja. Har inte gått upp ett enda kilo utan vägde 64,2 kilo innan jag blev gravid. gick upp till 64,8 kg och sedan gått ner till 63 kilo. Magen jobbar på att bli enorm =) och så länge prinsen därinne har det bra så kvittar det mig om jag går upp eller ner. Hur många ser det ut för er andra när de gäller viktökningen? Kram

Mysigt.. och vilka fina magar!! Är själv i vecka 27+2 i dag och det är underbart att få se andras magar så att man vet att man "faller inom ramarna". Jag tycker dock att det verkar vara väldigt vanligt att alla ska jämföra sej hela tiden. Det verkar ju ändå skilja väldigt från person till person. En del har gått upp inga eller massor av kilon. En del har knappt fått någon mage alls medan andra har JÄTTE stor. Alla måste ju ha läst (eller bör i alla fall läsa) att ingen människa är den andra lik och hur vi ser ut när vi är gravida varierar. Kan man inte bara få vara glad över att detta har hänt! Alla är inte lika lyckligt lottade så jag ger fasan i om jag så skulle få hela magen full med tigerränder eller måste brottas med x-antal kilo i övervikt efter förlossningen.

Jag är i v27+4 o kan fortfarande dölja min graviditet . På gott och ont att ha liten mage :)