Gravid vecka 28

Gravid vecka 28

Gravid vecka 28, din bebis fortsätter att vända sig ända fram tills några veckor innan förlossningen! Om bebisen skulle födas för tidigt i vecka 28 finns det goda chanser att bebisen skulle klara sig.

Bebis

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Du

Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.

Tips! Nu är det dags att boka profylaxkurs

Nanna Moritz
Legitimerad barnmorska
på Babygruppen, Stockholm

Att förbereda sig inför sin förlossning är viktigt för många. Det ger trygghet och stärker självkänslan i att man kommer klara av det och det gäller även partnern.

Jag leder Profylaxkurser där syftet just är att ge er verktyg ni kan använda er av för att få en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt och bli ett födande team.

Vill ni gå en profylaxkurs så är det bra att börja runt vecka 26-28, då finns det gott om tid för er att träna bland annat andningsteknik och avslappning.
Se klipp och läs mer om profylaxkurs här.

Gravidmagar i vecka 28


Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com