Gravid vecka 32

Gravid vecka 32

Nu börjar förlossningen närma sig och det är dags att börja ladda med kolhydrater. Nu blir det tätare mellanrum mellan gångerna på mödravårdcentralen.

Bebis

Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.

Du

Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds.

Gravidmagar i vecka 32

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Hm, intressant att det på vissa ställen är så att man får träffa barnmorskan varannna vecka från och med vecka 32. Här var jag på BM besök igår (vecka 29+1) och nästa gång är först vecka 35

KOnstigt att vikt på bebisen skiljer sig åt så mycket på olika bebissidor. Och varför ska man ladda med kolhydrater när det är 8 veckor kvar?? Skulle elitidrottare börja kolhydratladda 8 veckor innan sina lopp skulle de mest bli tjocka, precis som gravida alltså..

Hm... ladda med kolhydrater nu.. vad är det då man ska ändra med sin kost. Tror jag äter mycket kolhydrater alltid, är inte det pasta, bröd, potatis...?

Vi alla skiljer ju i vikt så det är ju inte så konstigt att våra bebisar gör det också. Alla bebisar är mer eller mindre "likadana" fram till vecka 20 sedan blir de mer och mer "individuella". Jag är bara 155 lång och vägde från början 45kg så min bebis är ju ganska naturligt en liten en