Gravid vecka 33

Gravid vecka 33

Gravid vecka 33, nu väger din bebis ungefär två kilo och kommer nu öka sin vikt med 225 gram i veckan. Du kanske har gått upp mycket i vikt eller lite mindre, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska.

Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Gravidmagar i vecka 33 

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Är beräknad den 22 oktober, så nu har nedräkningen äntligen börjat... Ojojoj, vilket bowlingklot man har att släpa runt på. Igår kändes det som att lilla grynet hade idrottsdag hela dagen, det var sparkar och rullningar nästan konstant. Hoppas det blir lite lugnare idag... :-)

jag är Beräknad den 26 oktober min lille bebis är också väldig aktiv det ska bli spännande det är så mycket som händer nu.