Gravid vecka 34

Gravid vecka 34

Gravid vecka 34, nu väger din bebis ungefär 2250 gram. Du kan känna av förvärkar, de känns mer obehagliga än smärtsamma, ungefär som mensvärk. Det innebär att din livmoder börjar träna sig inför förlossningen.

Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.

Gravidmagar i vecka 34

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Läskigt! Allt stämmer in på mig. Förvärkar som känns som mensvärk, svag hormonrand, utåtstående navel och tryck mot lungorna.

Hmm... en hormonrand över magen har jag haft sen vecka 8, typ... men resten har jag börjat känna av nu. Trycket mot lungorna speciellt. Har dock inte särskillt utstående navel än. =)

känner inte av några förvärkar alls. men det kommer kanske snart. kan bara inte förstå att det bara är 6 veckor kvar till BF... känns overkligt nära. 40 veckor är lång tid, tänkte jag i början, men hej vad det gått fort. ingen utåtstående navel änsålänge men den e nog på väg ut :P

Ja naveln är påväg ut, ser mycket lustigt ut!!! :-)

Längtar till magen sjunker lite mer...så svårt att andas. Ingen hormonrand den kom sent förra grav också. Däremot så har naveln "ploppat" för länge sedan...Halsbrännan är nog det jobbigaste nu...känns både långt och nära till BF nu.

de här me förvärkarna stämmer på mig men inte trycket mot lungorna...de har tryck på förr o nu har han typ halkat neråt..så nu kan jag äntligen andas heheh

trycket mot lungorna e sjukt jobbigt nu. jag tycker hela magen känns som om jag har träningvärk.. haha! nu längtar vi efter våran pojk :)

Jo att man lätt blir anfådd :) och det känns rejält när bebisen vänder på sej:) ibland gör de ganska ont . Länktar tills våran lilla krabat kommer ut ( love)

Har haft hormonranden sen kanske vecka 22. Har mycket sammandragningar. Orkar knappt göra någonting, blir helt slut i kroppen. Har fixat med allt det praktiska så nu är det bara för den lilla krabaten att "ploppa ut" :-)

Navel har putat ut länge nu:) och hos bm förra veckan sa hon att huvudet var riktigt riktigt långt ner...:) längtar efter lillen nu. Spännande att se hur det kommer att gå i hop sig med stora syster som är 17 mån då:)