Gravid vecka 35

Gravid vecka 35

Gravid vecka 35, nu väger din bebis ungefär 2,5 kilo och är 45 cm lång. Bebisen kan blinka och mycket mer. Du känner säkert att bebisen trycker överallt i din mage. Du kanske har svårt för att sova, försök att hitta en sovställning som passar dig.

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Du

Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Hur mår du i vecka 35? Tyck till och diskutera i artikeln!

Kommentarer

Tiden fortsätter att gå fort! Kommer den inte sakta ner innan förlossningen? Om inte är den snart här.. Känns läskigt men spännande. Jag har ökat 14 kg men så får det vara :)

Säger samma som MariaTheres ovan, tiden går hur snabbt som helst, dagarna springer iväg.. Jag skall ha om 5veckor, jag börjar bli bra nervös, men jag ser fram emot det något otroligt!! Känns inte som jag har varit annat än gravid :)

Dumt att skriva att \"du antagligen kan ha ökat 11-13 kg nu\". Det är helt normalt att ha gått upp mer än så. Gör bara att folk blir viktnojjiga. Dumt och onödigt! Jag har gått upp en bra bit över det där och känner mig ändå inte för stor på något sätt.

Min bebis hickar jätteofta, flera gånger om dagen. :) Det är mysigt men rätt jobbigt också faktiskt.. Har börjat få ont i bäckenet, känns ömt. Och det trycker på uppåt vilket gör det svårt att andas. Det är en rätt jobbig tid just nu, om än mycket spännande också. :) Längtar så tills jag får krama och gosa på den lille därinne!

Inte alla som går upp i vikt. Förra gången gick jag ner 10 kg och denna gången har jag gått ner 6 kg. Både min läkare och min barnmorska säger att det absolut inte är några problem eftersom bebisen växer som den ska. Bara kurvan är som den ska så är det ingen fara. Sen är jag lite överviktig också. Men tiden går så segt nu, har jag i och för sig tyckt hela tiden. Bara 5 veckor kvar men känns som en evighet!

Jag går in i vecka 35 på torsdag (idag är det tisdag). Det känns bara bra ayy ha kommit så långt eftersom jag hela graviditeten varit så orolig för den lilla där inne. Har haft en helt normal graviditet och alla värden har varit suveräna så egentligen borde jag inte vara orolig men ni vet ju hur det är :). Har gått upp 11 kg nu och tycker det är helt ok!. Det är riktigt svårt och sova nu då hon trycker mot revbenen när jag ligger på sidorna. På rygg är heller inte bekvämt så det ska bli skönt när bebisen är här så man får ligga på mage igen:).

Jag har gått upp 6 kg i vikt, nöjd med det då jag är modell större innan. Bebis har ofta hicka,men det är bara mysigt än så länge, tom lyckats spela in det med mobilkameran. Bebis ligger väldigt högt upp så det är lite jobbigt att äta och ibland även att djupandas. Men inte så långt kvar nu, går ju så fort! Jag saknar nåt så fruktanmsvärt att ligga på magen och sova....

Har gått upp ca 8 kg. Även om det mesta är spännande o underbart känner jag mig ändå lite less på att vara gravid nu. Halsbränna, ont i revbenen och trötthet, yrsel och lock för öronen och detta ständiga springande på toa nätterna igenom. Nej, nu får tiden rusa iväg lite mer :)

gått upp mellan 11-13 kg låter himla bra. själv ha ja ökat 20 kg nästan 21 kg. ont i hela kroppen nu och ja hoppas det går fortare nu, nu vill ja bli mamma=)!

Jag har gått upp 22 kg dock så vägde jag endast 48 kg innan graviditeten. så det kan nog vara rätt inviduellt.