Gravid vecka 36

Gravid vecka 36

Gravid vecka 36, din bebis väger nu 2750 gram och är hela 46 cm lång. Om han eller hon skulle födas nu så skulle den säkert klara sig alldeles utmärkt. Din råmjölk kan börja läcka nu, din kropp förbereder sig på att bli mamma.

Bebis

Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. En del kvinnor kan uppleva att bebisen är mer stilla nu än tidigare men fosterrörelserna ska inte avta. Det ska inte vara stilla i magen, prata med din barnmorska om du känner dig orolig. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.

Du

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Min bebis är vääldigt aktiv nu. Hela magen rör sig! Någon mjölk läker jag inte heller.. betyder de att jag inte har nån mjölk?

..jag har bara gått upp 6,1 kg, med start från 65..

jag har gått upp 16 kg

Jag har gått upp 14, med start från 45, skulle tro kroppen behövde det. :)

Blir så trött på att höra vad man bör väga. Jag har gått upp ca 20 kg 5 kg mindre än mina 2 andra graviditeter. Äter inte något speciellt för att få dessa kg, de bara kommer ändå. Men bryr mig inte så mycket då jag vet att jag tidigare rasat i vikt. 9 mån upp och 9 mån ner. Tycker att man ska släppa vikt fixering. Alla är vi olika.

Min bebis är också ytterst aktiv...dag som natt =)

Haha jag har gått upp 26 kg. Håller med dig Sara, alla är vi olika. Gick upp 20, 21 och 22 mina andra graviditeter och vill man bara så är det inte så svårt att gå alla kilon igen.

Jag har bara gått upp 1-2 kg. Men bäbisen växer som den ska och allt är bra. Jag tycker inte att det ska stå att man BÖR gå upp 11-14 kg. Som sagt så är alla olika

Har gått upp 5kg, från 55 till 60. Längtar efter den lilla nu!!!

jag har gått upp 16kg. gick upp 20 kg förra gången.