Gravid vecka 37

Gravid vecka 37

Gravid vecka 37, nu väger din bebis ungefär 3 kilo och är 47 cm lång. Bebisen kan blinka och mycket mer. Din mage sjunker eftersom att bebisen sjunker ner. Försök att vila lite inför förlossningen, när bebisen är född får du bara vila när bebisen vill.

Bebis

Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Du

Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.

Gravidmagar i vecka 37

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Hur känner du inför förlossningen? Tyck till nedan!

Kommentarer

"Försök att vila lite inför förlossningen, när bebisen är född får du bara vila när bebisen vill". Vad är det för konstig tanke? Klart man får vila efteråt. När man har fött barn får ju mannen ta över det mesta så man orkar återhämta sig. Sverige är ett modernt land nu.

"Sverige är ett modernt land"... Hmm ja men naturen har fördelat det så att kvinnan är den som ammar! Så när bebisen vill amma mitt i natten speciellt första veckorna så ÄR det mamman som får upp och hoppa. Dags o vakna till verkligheten hur modernt samhälle vi nu än lever i!

Ja man får väl inte vila mer efter förlossningen för att förhållandet är jämnställdt, gubben kan ju tyvärr inte amma var 20 minut natten genom:D hur tänkte du där?

Underbart att läsa!!!! Den inställningen att gubben skulle ta över efter förlossningen och att det var min tur att vila hade jag oxå gör 6 årsedan med första. Köpte in en amningspump och "förberedde" för nu var det ju min tur efter en lång slitsam graviditet att få vila..... Trodde jag och nu med facit i handen många med mig när man går med magen i vädret första gången....kan informera om att föda nu är inte som på 70 talet, speciellt inte om man får bår barn som alla andra. Amma eller ej så är det inte bara bara att gå i en nyfödd mat. Som vi slet både jag och gubben med flaskor ersättning, pumpar, snipor och Gud vet allt i 3 månader för att få i denna lilla varelse mat var 3:e timma, så hon skulle öka i vikt. Vill inte skrämma någon, men det är inte så enkelt första tiden i början alltid även om man får friska barn. Idag när vården är sim den är och de bara vill skicka hem en så fort som möjligt, och man är ganska så lämnad till sig själva med sitt lilla knyte, så kan jag bara rekommendera både blivande mor och far att vila så mycket det bara går nu. Ingen vet hur livet ser ut i morgon och så är det för de flesta av vad jag förstått under mina r som mamma. Inget är värre än att man klarar av det och som jag går igenom det för 3;e gången, men även om du får ett praktexemplar till baby så händer det något med dig som mamma och hur du än vill och behöver så är det inte bara att lämna över och vila ens till självaste pappan. Förbered er så gott ni kan och vila er i form nu det sista tjejer!