Gravid vecka 38

Gravid vecka 38

Gravid vecka 38, nu väger din bebis ungefär 3,1 kg. Den förbereder sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37-42 veckor men de flesta bebisar föds veckan kring det beräknade förlossningsdatumet.

Bebis

Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.

Du

Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.

Vill din mage synas här?

Vi efterlyser gravida magar i vecka 38 som vill visa upp sig här i gravid vecka 38! Maila din mage till [email protected]!

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Hur mår du? Hur känner du inför den kommande förlossningen? Dela med dig till andra och ta del av diskussionen!

Kommentarer

jag kan inte sova bra i natten ,jag bli vakna hela natten

Jag läste info från Gudrun Abascale, hon skrev att man tack vare hormoner sover mycket lättare sista veckorna innan förlossningen. Mamman går aldrig ner i riktig djupsömn. Därför vaknar man också mycket lättare. Detta är tydligen ett sätt för kroppen att förbereda sig på tiden efter förlossningen, så man vaknar lätt när ens lilla bebis vaknar.

Läste något som Gudrun Abascale hade skrivit. Sista tiden innan förlossningen utlöser kroppen hormoner som gör att mamman aldrig går ner i riktig djupsömn. Detta gör att man vaknar väldigt lätt. Enligt henne var det ett sätt för kroppen att förbereda sig på tiden efter förlossningen så mamman ska vakna fort när den lilla bebisen vaknar.

Å vad less jag är nu!!! Är det vanligt att det känns läskigt o gå o kissa?? Känns ofta som att hela livmodern skulle kunna ramla ut eller nåt...inte smärtsamt utan bara konstig känsla....

Det är att mestadels ryggen som värker, och att man springer på toaletten 24 ggr på ett dygn typ. Nej nu ska de att bli skönt att bli av med magen.

Är det bara jag som fortfarande tycker det är mys med magen? :)

Jag tycker att det är underbart med magen! Känns som att jag kommer sakna den sen. Tänk vad härligt det är att bära på sitt mirakel och fortfarande vara så fri, vi är ett team tillsammans!

Det är mysigt att vara gravid, hade kunnat vara det ett tag till. Men längtar efter min lilla flicka=).

nej fy det är inte mysigt att vara gravid. är så trött på det nu. ska bli så härligt när man är fit for fight igen!

Min sambo tycker att det är jättemysigt med magen men jag är ärligt talat rätt färdig med den! Den är liksom i vägen hela tiden + att det är tråkigt att vara tung och ha dåligt flås. Längtar efter att hålla lillkillen i famnen...