Gravid vecka 40

Gravid vecka 40

Gravid vecka 40, bebisen kan blinka och mycket mer. Din mage sjunker eftersom att bebisen sjunker ner. Försök att vila lite inför förlossningen, när bebisen är född får du bara vila när bebisen vill.

Bebis

Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut.

Du

Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Lycka till!

Gravidmagar i vecka 40

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Hejsan! nu är jag inne i vecka 40. o jag undrar ifal det är bara jag som vill ha ut bebisen nu nu nu och nu? beräknat ti nu 11... hoppas på att den ska komma ut när som helst och är såååå nervös och lite oroligt??

Jag är med i vecka 40 men min bebis är i full fart...han snurrar och sparkar där inne som aldrig förr..så brist på plats är det inte...mitt andra barn nu men han är mycket livligare än när jag väntade min dotter... :D

4 dagar kvar till beräknad förlossning! Hoppas den vill komma ut nån gång snart ! så jag inte går övertid för mycket