Gravid vecka 6

Gravid vecka 6

Gravid vecka 6, ditt embryo är mellan 2 och 4 millimeter långt. Man mäter embryot från rumpa till huvud. Den har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar.

Bebis

Ditt embryo är mellan 2 och 4 millimeter långt. Man mäter embryot från rumpa till huvud. Den har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar. Snart kommer armarnas skelett att växa fram och nästa vecka börjar benen utvecklas. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtats tickande.

Mellan femte och tionde graviditetsveckan utvecklas din bebis mycket, nu är det extra viktigt att du håller dig borta från skadliga ämnen. Läs mer om alkohol och cigaretters påverkan på fostret.

Du

Nu är det dags för dig att ringa till mödravårdscentralen, för att boka tid för inskrivningen. Du kan ha gått upp eller ner i vikt, beroende på om du har kräkts eller ej. Dina kläder känns för små, brösten känns svullna, du har halsbränna, du känner av trötthet och du kan få förstoppning.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Säger bara en sak, trött hela tiden och mina bröst är mkt större än för 6 veckor sen går in i vecka sex snart. :)) o det här med förstoppning hatar jag kan knappt gå på toa, men jag känner mig inte så kissnödig längre som jag kände mig för 1-2 veckor sen. förstår inte varför först mådde jag illa o allt sen försvann allt o nu mår man prima utan att man inte kan gå på toa o så.. griniga jag är bara förnamnet men försöker tänka på det :) hehe.. lycka till alla!

Känner igen mig. Brösten passar inte i bh:n längre. Många fler besök på toaletten än vanligt. Borde vara i vecka 3 nu, vet inte riktigt. Mensen ska komma på söndag, men testen var positivt i tisdags. Vågar inte hoppas än. Har inte talat om för min sambo, då vi fick missfall í somras. Fick små blödningar idag, men hoppas att allt är okej. Ska göra nytt test i nästa vecka. Hoppas att mensen.

Hej igen. Blödning sedan i fredags, men jag har fortfarande kvar symtom på graviditet. Jag hoppas på det bäste, då det inte känns som i somras när jag fick missfall. Jag tar en dag i sänder. Hoppas blödningen slutar snart, då ska jag se om gravtestet fortfarande är positivt.

Jag är nu i vecka 6. Känner mig orolig över min vikt. Skulle precis börja vikväktarna när jag blev gravid. Väger 72 kg och är 164 cm. Känner mig jättesvullen redan och är rädd att jag ska gå upp mycket. Jag har börjat simma men vill inte bli helt manisk och tänka på vikten under hela graviditeten. Man vill ju njuta av att ha bebis i magen. Får väl helt enkelt simma så ofta det går och tänka på vad jag äter. Någon som känner igen sig?

Jag är i vecka 6+5 och mår jättebra. I vecka fyra var brösten jättesvullna men nu är de bara lite. Känner mig som vanligt, nästan så man undrar om man verkligen är gravid fortfarande, men har inte haft nån blödning eller så. Kanske lite tröttare än vanligt men vem är pigg såhär i slutet av vintern? Ville gå ner ca 10 kilo innan jag blev gravid men nu får man nöja sig med att äta sunt och motionera.

hej allihopa, äntligen är jag gravid igen, förra gången fick vi missfall på nyårsafton, aa det kändes inte roligt, och fick genom gå en skrapning första dagen på detta år, men nu är jag i vecka sex, enligt beräkningarna och hoppas verkligen att jag får behålla det,, men den här gången känns det verkligen, har halsbränna hela tiden, kissar på nätterna, mår illa lite då o då, och känner mig helt slut mot kvällen, men denna halsbränna är värst, men dom säger juh att om man mår illa och kräks så minskar risken för missfall, men om halsbränna då? någon som vet? grattis till er alla :)

Jag går snart över till vecka 7 och det har varit en ganska blandad vecka 6 måste jag säga. Vi fick reda på att jag var gravid för bara några dagar sen vilket kom som en oväntad men välkommen överraskning! Nu hoppas jag verkligen att det här lilla knytet håller i sig några veckor till! Man har ju läst så mycket om missfall, fy! Nu är man illamående, trött, har ömmande bröst och är väldigt känslig för vissa lukter och smaker.. men överlycklig! Håller tummarna för alla!

Är i vecka 4+2 idag. Har haft ont i brösten sedan befruktningen och har så fortfarande. Konstant trött och kan sova utan problem 12-15 timmar per dygn om tillfälle ges. Har blivit jättefinnig runt hals och ansikte, och så illamående. Har aldrig känt mig så här när jag väntade mina andra barn. Men alla graviditeter är ju inte lika. Lycka till alla!!!

Det gick fortare än vi trodde att bli med barn. Vi som inte skulle ha barn i december. Nu verkar det bli det ändå. ;-) Jag har känt av klåda och har varit riktigt konstig i magen, det är dock bättre nu. Jag har också haft värk i magen. Annars känner jag mig svullen när jag har ätit och har lite ont i brösten. Jag hoppas nästan att jag ska känna mer för att det är så spännande. ;-) Önskar oss alla lycka till! =)

hej på er , jag är i v. 4+5 men har ej ont i brösten men magen som fann men det gick lite fort att bli gravid har en 10 mänaders son nu så det blir väl lite tufft men kul jag är skikt glan