Graviditetskalender


Beräknat datum för födelse
Datum för första dagen i din sista menstruation

Du är i gravidvecka 22 av 40. Läs mer om vad det innebär att vara i gravidvecka 22 nedan.
Du kan känna av bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. Läs om bra och dåliga rörelser för dig med foglossning i tipset här bredvid! Mer om graviditeten i vecka 21 »
Visste du att bebisens lungor är fyllda med vätska ändra fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft? Du kan försöka känna din livmoder ett par centimeter ovanför naveln. Mer om graviditeten i vecka 22 »
Du kan ha gått upp 5-7 kg eller kanske mer. Tala med din barnmorska om du undrar över din vikt. Varje kvinna och graviditet är unik och kan inte jämföras med andra. Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Mer om graviditeten i vecka 23 »
Det börjar bli trångt för bebisen i din mage som nu är ungefär 21 cm lång. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar. Mer om graviditeten i vecka 24 »
Man vet att bebisen dricker av fostervätskan som smakar ganska sött. Och om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. Smart för att vara så liten! Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Mer om graviditeten i vecka 25 »