Graviditetskalender


Beräknat datum för födelse
Datum för första dagen i din sista menstruation

Du är i gravidvecka 7 av 40. Läs mer om vad det innebär att vara i gravidvecka 7 nedan.
Din bebis som kallas för embryo växer en millimeter om dagen. De små armarna sticker fram, hjärtat slår och hjärnan delar sig. Det syns nog inte på dig att du är gravid men troligtvis så känner du dig gravid. Mer om graviditeten i vecka 7 »
Embryot i din mage har börjat få mänskliga drag. Du kan känna dig svullen, spänd och få kramper i magen eller så tillhör du skaran som inte känner av speciellt mycket av din graviditet. Varje graviditet är unik och kan inte jämföras med någon annan. Mer om graviditeten i vecka 8 »
Nu kan man se vilket kön din bebis har även om den vanligaste önskan ändå är att barnet bara är friskt. Embryot väger som en liten vindruva och ser ut som en liten människa. Om du känner dig orolig eller fundersam över något så prata med din barnmorska om. Mer om graviditeten i vecka 9 »
Bebisens organ är nu anlagda och bebisen har ett eget kroppsspråk. En del gravida kan få sömnbesvär nu med flera toalettbesök per natt. Ett tips kan vara att köpa en bok om graviditeten till den blivande pappan som säkerligen inte förstår någonting av din berg- och dalbana just nu. Mer om graviditeten i vecka 10 »