9 Graviditetstecken

9 Graviditetstecken

Graviditetssymptom som ömma bröst, ständigt kissnödig eller ett enormt sötsug kan vara tecken på att du är gravid.

  • Ömma bröst - Många upplever att brösten blir ömma och svullna eller större i början av graviditeten. Tillhör du en av dem så kanske du inte alltid uppskattar mysiga smekningar från din partner.

  • Illamående - Mår du illa och ofta på morgonen? Då är du troligen med barn. Tips! Ha något att stoppa i dig vid sängen redan innan du stiger upp, en skorpa eller en frukt.

  • Humörsvängningar - Det är mycket som händer i din kropp när du blivit gravid. Har du känslor som åker berg- och dalbana mellan att vara irriterad, gråtfärdig, glad och alldeles överlycklig? Då är du säkert gravid!

  • Kissnödig - Springer du på toaletten stup i kvarten? Många gravida upplever att de inte gör annat än att springa på toaletten.

  • Cravings - Har du fått ett extra stort sug på något speciellt att äta eller dricka? Då har du kanske fått gravidcravings, det är mycket vanligt att helt plötsligt bli besatt av något speciellt. Som tex glass och pommes frites.

  • Trött, trött och åter trött - Har du flera kvällar somnat tidigt i soffan direkt efter jobbet? Det kan bli en vana när du är gravid. Låt din kropp få den sömn som den kräver. Det mår både du och din bebis bäst av.

  • Mörkare bröstvårtor - Under graviditeten bildar moderkakan ökande mängder av hormonerna östrogen och progesteron som påverkar brösten. Det gör bland annat att vårtgården blir mer piggmenterade.

  • Förändrade smak och luktsinnen - Det du förut tyckte var så gott kan nu upplevas som din värsta mardröm. Många upplever ett starkare luktsinne och förändrat smaksinne.
  • Utebliven mens - Om din mens uteblivit är du säkert gravid. Dags att köpa en graviditetssticka. Det är inte alls ovanligt att få en blödning även fast du är gravid. I en undersökning uppger hela 40 procent av minbebis.coms besökare att de har haft en blödningeller fler i graviditeten.

   Kommentarer

   Check check och check, på alla...förutom cravings...hmmm

   Har alla symptomen förutom kissnödighet och mörkare bröstvårtor varje gång före mens, utan att vara gravid... :(

   Men S-U-C-K, vem är det som har skrivit den här "checklistan"? Att påstå "Om din mens uteblivit är du säkert gravid" är ju fullständigt naivt, obegåvat, DUMT. Det finns flera andra anledningar varför mens uteblir eller är födröjd, vilket de flesta väl vet, men tydligen inte den som skrivit ovanstående text. Suck vad mycket skitsnack som sprids via nätet...

   Jag vet inte om jag är gravid...jag har bara ont i livmodern och känner mig trött och vill sova och är sugen på godis ofta

   Utebliven mens är naturligtvis ett av det dominerande graviditetstecknena. Typiskt att det första man ska behöva läsa här är från surskallar som dig...S-U-C-K sprid din frustration nån annanstans...

   Kan man blöda mycket även om man är gravid. Typ liknande mens.?? Står så olikt överallt. Jag är som ett enda stort frågetecken.

   Hur tidigt kan man känna sötsug?

   alex har rätt gå och sprid din jävla negativitet någon annanstans itne här här är det folk som verkligen försöker bli gravida och som söker råd och får det om du tycker att det e naivt etc. så läs inte då

   hej ! jag skulle ha nu min mens den 13 juli.men känner mig redan osäker om jag e gravid. jag fick nu lite mörkare bröstvartor .kan det vara att det är en gravidstecken :???? hoppas kan nån svara på min fråga :)

   allså det där med utebliven mens kan dom stoppa upp någonstans för jag ha gått utan min mens nu i snart 2 månader och varje test visar att ja inte är gravid. men när jag kissar så kissar ja säkert 10000 gånger om dagen och trött är jag hela tiden mitt humör är inte att leka med ibland jag brukar få stickningar i bröstet och är söt sugen hela tiden. när jag kissar så kommer det något vitt slem vad kan det vara då? hoppas någon kan hjälpa mig med min fråga.