×

Felmeddelande

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
Hela denna del är ett samarbete med Moderna Försäkringar
5 saker du behöver veta om barnförsäkring

5 saker du behöver veta om barnförsäkring

1. Varför behöver jag teckna en barnförsäkring?

En barnförsäkring krävs för att skapa det bästa skyddet för ditt barn. Samhället skyddar ditt barn på många sätt men när det kommer till allvarligare skador med bestående skador genom livet kan en försäkring vara ett bra skydd rent ekonomiskt. Dessutom täcker kommunens barnförsäkring enbart skador på grund av olycka, alltså inte skada på grund av sjukdom. 
Om ditt barn ttill exempel blir så skadat eller sjukt att du eller din partner tvingas sluta arbeta för att ta hand om barnet i hemmet så kan man få vårdbidrag av samhället men oftast motsvarar inte det en inkomst - därför kan det vara bra att ha en försäkring som betalar ut mer i ersättning. 

2. Vem kan teckna Modernas Barnförsäkring och hur gäller försäkringen?

Barn som är under 18 och som är folkbokförda i Sverige kan få Moderna Barnförsäkringar Grundskydd tecknad till sig. Försäkringen kan barnet sedan ha tills det att det fyller 30 år. För att kunna köpa Barnförsäkring Medium eller Large behöver du fylla in en hälsodeklaration som sedan behöver godkännas. 

Läs mer och teckna Modernas gravid och barnförsäkring här!

3. Vilket försäkringsbelopp ska jag välja?

Det man bör tänka på när man väljer försäkringsbeloppet är att det styr hur mycket man får i ersättning. Vår barnförsäkring kan tecknas i tre olika paket, Barnförsäkring Grundskydd, Barnförsäkring Medium samt Barnförsäkring Large. Oavsett vilken omfattning du väljer gäller försäkringen vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen täcker alltså fortfarande samma händelser oavsett vilket försäkringsbelopp du väljer, det som skiljer är hur mycket du får i ersättning. 

De olika beloppen du kan välja:
Grundskydd:
800 000 kr

Barnförsäkring Medium:
800 000 kr
1 200 000 kr
1 600 000 kr
2 000 000 kr

Barnförsäkring Large:
800 000 kr
1 200 000 kr
1 600 000 kr
2 000 000 kr

4. Varför behöver jag fylla i en hälsodeklaration för mitt barn?

Din försäkring bygger på att flera personer hjälps åt att ersätta den som drabbas av en sjukdom eller olycka. För att dela den tryggheten betalar du en premie. Storleken på premien och vilken försäkring vi kan erbjuda beror på barnets hälsa. För att få teckna en barnförsäkring måste du därför svara på några frågor om barnets hälsa. Det bidrar till att ditt barn, och våra andra försäkrade barn får rätt försäkring till rätt premie.

5. Gäller försäkringen vid sjukdom?

Modernas barnförsäkring gäller både vid skador orsakade av olycksfall och sjukdom. Om ditt barn drabbas av vissa allvarliga sjukdomar betalar vi ut ett engångsbelopp så att du inte ska behöva tänka på pengar när det viktigaste är att ditt barn blir friskt.

Pris och köp av försäkringen

Är du intresserad av att teckna en gravidförsäkring eller barnförsäkring hos Moderna Försäkringar och undrar vad det kostar?

Din försäkringspremie räknas ut efter en rad parametrar, framför allt beroende av vilka ersättningsbelopp du väljer. Beräkna pris och teckna försäkringarna på modernaforsakringar.se.
 
 

 

Räkna ut pris för din gravidförsäkring

För att få mer information om Modernas barnförsäkring, ring 0200-259 259
4 anledningar

Anledningar att välja Modernas barnförsäkring

Moderna Barnförsäkring Large är en av Sveriges bästa barnförsäkringar enligt konsumenternas Försäkringsbyrå
Gäller helt utan självrisk
En barnförsäkring som gäller till 30 års ålder
Just nu får du 500 kr i rabatt på första årets premie
Vill du veta mer om Moderna Försäkringars barnförsäkring, läs mer på www.modernaforsakringar.se

Gravidförsäkring

Modernas gravidförsäkring ger ett grundskydd för mamman, pappan/partnern och barnet under tiden som gravid. Du får även en unik möjlighet att teckna Modernas Barnförsäkring Medium utan att svara på hälsofrågor.

Mer om försäkringen här »

Barnförsäkring Medium

Vår Barnförsäkring Medium är en mycket bra och konkurrenskraftig barnförsäkring som ger ett bra skydd till ditt barn om han/hon skulle få en bestående nedsättning i sin kroppsfunktion (medicinsk invaliditet) eller en bestående nedsättning av arbetsförmågan (ekonomisk invaliditet). Försäkringen innehåller även ett bra skydd till dig som förälder om ditt barn blir så sjukt så att vårdbidrag beviljas.

Mer om försäkringen här »

Barnförsäkring Large - Topprankad hos Konsumenternas Försäkringsbyrå

Modernas Barnförsäkring Large är en av Sveriges bästa barnförsäkringar enligt konsumenternas försäkringsbyrå. Försäkringen täcker ditt barn hela dygnet och gäller helt utan självrisk. Med Modernas Barnförsäkring ser vi till att du inte behöver oroa dig för pengar om något allvarligt skulle hända. Teckna nu och få 500 kr i rabatt på första årets premie.

Mer om försäkringen här »
För att få mer information om Modernas barnförsäkring, ring 0200-259 259