Hela denna del är ett samarbete med Moderna Försäkringar
Därför ska du och dina barn använda reflex i vinter

Därför ska du och dina barn använda reflex i vinter

Under vinterhalvåret är det mörkt största delen av dagen i Sverige. Det kan vara lätt att glömma att vi faktiskt inte syns i mörkret men visste du att 40% av alla trafikolyckor där gående drabbas sker när det är mörkt eller när det börjar bli mörkt, trots att det inte är så många är ute och går den tiden. Med en sådan enkel sak som en reflex kan olyckorna undvikas. 

Under vintern är det för många mörkt både när man går till jobbet eller skolan och när man går hem igen. Det vi inte får glömma bort är att vi inte syns så bra när vi är ute och går i mörkret, oavsett om det finns gatubelysning eller ej. 40 % av alla trafikolyckor där gående drabbas sker när det är, eller börjar bli, mörkt och de flesta av dessa olyckor sker faktiskt i tätbebyggda områden där det finns gatubelysning. Det är alltså lika viktigt att se till att man syns i mörkret oavsett om man är på landsbygden eller i en stad – och det gör man enklast med reflexer.

En bil som kör med halvljus upptäcker en person som går i mörkret i mörka kläder först på 20-30 meters avstånd, en person med ljusa kläder kan upptäckas på 60 meter. På vintern eller om det regnar syns den som går ännu senare än så. Har den som går reflexer på sig kan bilen upptäcka personen på 125 meters avstånd, vilket ger bilisten möjlighet att bromsa in om det behövs.

Läs mer om Moderna Försäkrings barn och gravid-försäkringar här!

När du sätter på dig eller barnen reflexen bör du tänka på att den ska synas både framifrån och bakifrån. Bäst är förstås att ha fler reflexer på sig, men har du bara en är det bra att sätta den i ett snöre från jackan så den syns från båda håll. Man brukar säga att livstiden på en reflex är 3 år, så glöm inte att byta ut reflexerna om de börjar bli slitna. Med reflexer på kan ni känna er tryggare i trafiken! 
 

Källa: Trafikverket

I samarbete med Moderna Försäkringar

 

Pris och köp av försäkringen

Är du intresserad av att teckna en gravidförsäkring eller barnförsäkring hos Moderna Försäkringar och undrar vad det kostar?

Din försäkringspremie räknas ut efter en rad parametrar, framför allt beroende av vilka ersättningsbelopp du väljer. Beräkna pris och teckna försäkringarna på modernaforsakringar.se.
 
 

 

Räkna ut pris för din gravidförsäkring

För att få mer information om Modernas barnförsäkring, ring 0200-259 259
4 anledningar

Anledningar att välja Modernas barnförsäkring

Moderna Barnförsäkring Large är en av Sveriges bästa barnförsäkringar enligt konsumenternas Försäkringsbyrå
Gäller helt utan självrisk
En barnförsäkring som gäller till 30 års ålder
Just nu får du 500 kr i rabatt på första årets premie
Vill du veta mer om Moderna Försäkringars barnförsäkring, läs mer på www.modernaforsakringar.se

Gravidförsäkring

Modernas gravidförsäkring ger ett grundskydd för mamman, pappan/partnern och barnet under tiden som gravid. Du får även en unik möjlighet att teckna Modernas Barnförsäkring Medium utan att svara på hälsofrågor.

Mer om försäkringen här »

Barnförsäkring Medium

Vår Barnförsäkring Medium är en mycket bra och konkurrenskraftig barnförsäkring som ger ett bra skydd till ditt barn om han/hon skulle få en bestående nedsättning i sin kroppsfunktion (medicinsk invaliditet) eller en bestående nedsättning av arbetsförmågan (ekonomisk invaliditet). Försäkringen innehåller även ett bra skydd till dig som förälder om ditt barn blir så sjukt så att vårdbidrag beviljas.

Mer om försäkringen här »

Barnförsäkring Large - Topprankad hos Konsumenternas Försäkringsbyrå

Modernas Barnförsäkring Large är en av Sveriges bästa barnförsäkringar enligt konsumenternas försäkringsbyrå. Försäkringen täcker ditt barn hela dygnet och gäller helt utan självrisk. Med Modernas Barnförsäkring ser vi till att du inte behöver oroa dig för pengar om något allvarligt skulle hända. Teckna nu och få 500 kr i rabatt på första årets premie.

Mer om försäkringen här »
För att få mer information om Modernas barnförsäkring, ring 0200-259 259