Debatt - hur naket är ok vid strandkanten?

Debatt - hur naket är ok vid strandkanten?

Får ditt barn vara naken på stranden eller ser du hellre att han eller hon har på sig badkläder? Tyck till!

En del tycker det är fullt naturligt att barn är nakna vid strandkanten och andra känner sig inte alls bekväma med det.

Hur gör ni i er familj? Är det badkläder på som gäller i offentliga sammanhang eller spelar det inte någon större roll?

Tyck till och berätta varför ni gör som ni gör i er familj!

Kommentarer

Jag tycker att barn ska få vara barn och då kan inte föräldrar hela tiden sätta på badkläder eller andra kläder!!! Det verkar som om vissa föräldrar är lite väl hysteriska när det kommer till att inte visa sina barn nakna! Vad är de rädda för???? När vårt barn är så stort att det kan gå omkring själv på stranden så kommer han vara naken om badkläderna är blöta i alla fall.

När vi var i Spanien för några år sedan blev vi varnade av både myndigheter och badvakter att vi inte skulle låta barnen bada/sola nakna då pedofiler åkte till stränderna för att fota barn. Därför är vi nu mera försiktiga med att låta barnen springa nakna.

Vi kör mest på badkläder för att skydda honom från sol och sand. Han har både badbyxor, t-shirt och solhatt på sig om vi stannar länge på stranden. Blir det bara ett snabbdopp kan han få vara naken en liten stund.

enda andledningen att min lilla dotter har badbyxor på stranden är för att de känns lite säkrare och trevligare om hon skulle bajsa..sen kan dem gärna ha t-shirt för att skydda sig mot solen om den är väldigt stark.

Jag tycker det är helt okej med nakna barn på stranden. Mina barn har varit nakna, Jesper är för stor nu (han vill inte själv visa sig utan kläder), men Kalle, som är 4 kan ibland springa nakenfis på stranden.

Självklart ska barn få vara nakna! För mig känns det helt naturligt att små barn får vara nakna. Jag förstår inte varför det skulle kännas konstigt att låta barnen bada nakna.

Kläderna på! Iaf blöja! Andra får göra som de vill, men jag vill då inte att ev pedofiler ska se mitt barn naket!! Även andra barn som är nyfikna ska inte stirra på mitt barn. Jag har kläderna på, varför ska jag göra annorlunda mot mitt barn??

Helt klart naket om dom vill!

Sambons dotter, samt våra blivande barn kommer ha/har badkläder eller t-shirt på sig. Endast av anledningen att de inte ska bränna sig lika lätt. O alltid ha hatt eller keps på. Vist får de bada nakna o utan kepsen/hatten på. Men ska de vistas vid strandkanten än längre tid för att leka och springa runt i vattnet så är det ett måste. Har inge emot att man låter barnen springa runt naken. Jag vill bara att de ska ha något på sig som skyddar mot solen.

Hade önskat att jag tyckte det kändes ok och att det endast var solen att skydda mot... Nu är ju dock tyvärr verkligheten fylld av värre hot än så... Så hemma i trädgården får mina fina barn självklart vara nakna men på badplatser sätter jag på badkläder...