5 tips på saker som ger er en mer avkopplande semester

5 tips på saker som ger er en mer avkopplande semester

Ska du och familjen ut och resa? Det är mycket som ska ordnas innan avresedagen, särskilt när man har små barn. Här är fem saker du bör fixa innan semestern så att du och familjen kan njuta till fullo när ni väl är på plats, och få den där drömsemestern som ger er minnen för livet!

1.  Ta med flera betalkort

Man vet aldrig vad som händer på resan och därför är det bra att ha med fler än ett betal- eller kreditkort. Om ett kort inte fungerar är det skönt att kunna använda ett annat. Händer något oförutsett som innebär högre kostnader än ni räknat med för resan kan det vara tryggt att ha ett kreditkort med. Med re:member flex får du upp till 8 veckor räntefri kredit och upp till 100 000 kronor i kredit – helt utan årsavgift.

2. Packningen

Många känner nog igen sig i att kvällen innan avresa ofta spenderas med sista minuten-packning. Det kan vara stressande, vilket ökar risken för att du glömmer något viktigt. Skriv därför alltid en packlista, en för varje familjemedlem, och markera det allra viktigaste som barnets snuttefilt och dina mediciner, för att minska risken att ni står utan något av det på semestern. Finns det något som behöver inköpas innan avresa? Med re:member flex får du rabatt i över 250 webbutiker, däribland Babyshop, Lekmer och Cubus, om du handlar via re:members reward-portal, perfekt för dig som behöver köpa saker till barnen innan avfärd!

3. Viktiga nummer

Även om vi gärna undviker att tänka på att det kan hända mindre önskvärda saker under semestern som till exempel borttappat bagaget eller stulen plånbok, så kommer du tacka dig själv om du ordnat med detta innan avresa. Ta därför med viktiga nummer på resan, som numret till ditt försäkringsbolag, researrangören och din bank för eventuell spärr av kort.

4. Val av hotell

Som förälder finns det en del saker som kan vara bra att kolla upp innan man anländer till hotellet. Har ni till exempel barnvagn och små barn är en lång backe till hotellet ingen höjdare, och inte heller hotell utan hiss. Välj därför hotell med omsorg. Med re:member flex får du upp till 10 % rabatt på hotells.com* när du handlar via reward-portalen, varför betala fullpris om du inte måste?  
*Rabatten gäller inte för moms- och fraktkostnader.

5. Försäkringen

En försäkring är A och O för att du ska kunna slappna av till fullo på semestern, då den minskar risken för stora och oväntade kostnader. Om du betalar din resa med ditt re:member flex ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd utan extra kostnad. Läs mer om re:members reseförsäkring här
 

När allt det praktiska är ordnat är det bara att resa, njuta till fullo av er semester och skapa minnen för hela familjen!

Betalt samarbete med re:member

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här!

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.