"Att bli mamma förändrade allt"

Hockeyproffset och OS-målvakten Minatsu Murase om att bli mamma mitt i karriären.

Minatsu Murase, en av Sveriges bästa kvinnliga hockeyspelare, har sysslat med hockey så länge hon kan minnas. Redan från början var det rollen som målvakt som lockade.

Framgångar och utmaningar

Karriären har gått spikrakt uppåt. Efter många år i AIK blev hon värvad till Luleå/MSSK tidigare i år. Men den stora förändringen i livet heter Caspian och är nyligen fyllda ett år. Att bli mamma har förändrat Minatsu på flera plan.
- I hockeyn tar jag inte längre motgångar och misstag lika hårt. Det finns alltid något som är viktigare. Sen är kroppen såklart förändrad.

Tröttheten, som alla nyblivna föräldrar får känna på de första åren, blir kanske extra påtaglig när man ska ut i rinken tidigt nästa morgon.
- Det är en omställning. Tröttheten gör att jag lättare tappar fokus än tidigare. Mina medspelare vilar och äter mellan matcher och träningar. För mig är det Caspians behov som kommer först då. Han är alltid med mig på turneringar och resor med laget.

Minatsu Murase
Gör: Hockeymålvakt i regerande Sverigemästarna Luleå/MSSK
Ålder: 24 år
Familj: Sambon Robin Kovacs, 23 år, hockeyproffs, och sonen Caspian, 1 år.
Minatsus råd till andra mammor: Glöm inte att du är den bästa för ditt barn! 

Familjeliv och två karriärer

Genom hockeyn kom hon även i kontakt med Barnängen. Barnängen sponsrar Svenska Damhockeyligan och är en del av deras hållbarhetsarbete. Minatsus relation till varumärket började långt tidigare; på badrumshyllan i hennes barndomshem. Men när hon själv blev mamma fick produkterna från Barnängen en helt ny innebörd.

- Caspian hade väldigt torr hud ett tag. Vi provade då Barnängen Barnolja. Först med ett par droppar i badet och sedan smorde vi även in honom med oljan på de torra delarna efter badet. För oss hjälpte det direkt! Jag gillar även att produkterna i den nya serien är ekologiska och veganska. Det känns bra.

Framåt är det nya laget Luleå/MSSK och familjelivet som gäller. Sambon Robin Kovacs, även han toppspelare i Svenska Hockeyligan, satsar helhjärtat på sin hockeykarriär.
-Det är bara positivt att dela samma drömmar. Vi förstår och stöttar varandra!

Barnängen är en stolt sponsor till Hockey Allsvenskan och SDHL- Svenska Damhockeyligan. I kampanjen ”Tillsammans för miljön” går Hockey Allsvenskan och Svenska Damhockeyligan tillsammans med Barnängen ihop i ett unikt samarbete för att sprida kunskap om hållbarhet. I samband med Barnängens nya miljövänliga linje kommer de verka för en mer hållbar framtid, både socialt och ur ett miljöperspektiv.

Barnängens nya babylinje – Nu ekologiska och veganska!
Milda och vårdande ekologiskt certifierade produkter, särskilt anpassade efter barns ömtåliga hud.  I serien ingår barnolja, salva och schampo/duschtvål. Vårdar och lindrar lätt irriterad hud.
Läs mer om produkterna här.