Annons:
 
Mjölkallergisk bebis – så gick vi vidare

Mjölkallergisk bebis – så gick vi vidare

Lindas dotter Isolde var mjölkallergiker som bebis, och här berättar hon hur de gick till väga efter diagnosen.

 

Hur gammal var Isolde när mjölkallergin blev konstaterad?

– Hon var runt 6 månader. Vi märkte att hon hade ont i magen och var ledsen, fick väldigt lös och rinnig avföring och sår i rumpan. Vi gjorde en utredning på symptomen hos BVC och en barnläkare konstaterade sen att det var som vi misstänkte; mjölkallergi. Det var skönt att få bekräftat vad det var, ingen vill ju att sin lilla bebis ska må dåligt!

 

Hur gick ni vidare efter det?

– Vi blev rekommenderade mjölkersättningen Nutramigen via läkaren, sedan var det bara att sätta i gång! Vi ville verkligen komma igång snabbt så att Isoldes symptom skulle börja försvinna. Efter några veckor började vi se resultat! Vad jag förstår så kan effekten av Nutramigen gå snabbare beroende på vilka symptom barnet har. Isolde hade som tur var inte kolik, men jag har bekanta som har berättat att de märkte skillnad redan efter två dagar på sitt kolikbarn när de började använda Nutramigen på läkares inrådan. 

 

Har Isolde mjölkallergi idag?

– Nej, den försvann succesivt med att hon blev äldre. När hon var runt 4 år tror jag hon var helt symptomfri, och idag har hon ingen allergi eller överkänslighet mot komjölk alls!  

 

Nutramigen LGG® är en ersättning, så kallad specialnäring, för kostbehandling av barn med komjölksallergi. Nutramigen innehåller en unik kombination med extensivt hydrolyserat (sönderdelat) kaseinprotein och Lactobacillus rhamnosus (LGG®) som stödjer att förbättra kostbehandlingen av komjölksallergin och hjälper barnet att snabbare återgå till en normal kost*. Nutramigen är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål och ska endast användas på inrådan av läkare eller dietist. 

*jämfört med Nutramigen utan LGG

Läs mer om Nutramigen LGG® och hur det funkar här

Viktigt! Bröstmjölk är spädbarnets bästa näring!

I samarbete med Abigo

 

Annons: