Så väljer du napp till ditt barn med omsorg

Så väljer du napp till ditt barn med omsorg

Nappar är något som gett extra tröst och trygghet till barn under flera decennier, och under småbarnsåren hinner barnen både tappa bort och slita ut många nappar. Här kommer lite tips på vad du ska tänka på när du köper napp till ditt barn.

Som förälder vill du ge ditt barn det absolut bästa möjliga, oavsett vad det gäller. Det kan vara allt ifrån den godaste maten, till de säkraste babyprodukterna. När du väljer napp till ditt barn finns det en del saker att ha i åtanke, som bland annat vad nappen innehåller för material.

Företaget Esska grundades redan 1904 och har sedan dess tillverkat många olika barnprodukter.

1974 började företaget tillverka alla sina nappar i Lidköping och har fortsatt med det sedan dess. De är stolta över att alltid ge säkrast tänkbara till barnen och tar fram fina och lekfulla färger och motiv så att alla kan hitta en passande napp!

 

Nappens säkerhet

Det finns nappar i olika storlekar och utseenden för att passa barn i alla åldrar. Esska har anpassade anatomiska och symmetriska nappar i två olika utföranden. Självklart är alla nappar säkra och har väl tilltagna lufthål som håller huden runt munnen torr och säkerställer att barnet får luft om barnet mot förmodan skulle få in hela nappen i munnen. Sköldar och knoppar är gjorda av Tritan som är en mycket tålig och säker sampolyester då Tritan är fritt från Bisfernoler, östrogen och androgen aktivitet.

Alla material och färger Esska använder är BPA-fria. De testar alla produkter internt och på certifierade laboratorium för att säkerställa funktion och att de uppfyller svenska lagkrav och europeisk standard: EN 1400:2013+A:2018.

 

Vilken napp passar er bäst? 

Napparnas sugdelar finns i naturlatex och silikon. Naturlatex, eller naturgummi som det också heter, är ett mycket starkt material som är brunaktigt i färgen. Latexnappar passar barn som börjar få tänder och som gärna biter i nappen. De skall inte användas till barn som är känsliga för latex. Latex bryts ner på ett naturligt sätt av syre, solljus och barnets saliv och behöver därför bytas oftare. Esskas nappar använder naturlatex av högsta kvalitet.

Silikon är ett naturligt syntetiskt material som inte påverkas av värme, syre eller saliv och är enkla att hålla rena. De är slitstarka men kan enklare bitas sönder när barnen får tänder, och då kan det vara lämpligt att byta till latex. Esskas nappar använder ett silikon av högsta kvalitet.

Om sugdelen har bitmärken, har ändrat form eller liknande bör du byta ut den, oavsett om den är gjord i silikon eller naturlatex.

Du som förälder skall alltid regelbundet kontrollera nappen och inte använda den längre än rekommenderat. Är du osäker på vilken napp som passar er bäst? Gå då in på esska.nu/nappguiden så får du veta mer!

 

Välj rätt napp ur miljösynpunkt!

Esska kan som enda tillverkare i Norden leverera svenska nappar producerade med ren energi. Leveranssträckan mellan fabriken och återförsäljaren eller till dig som kund är mycket kortare än alternativen, något som är en klar fördel för miljön. Idag arbetar Esska intensivt med att få fram ett likvärdigt och säkert alternativt material som kan ersätta sampolymer, men de är inte där idag.

Köper du Esskas nappar gör du det lite bättre för vår miljö, samtidigt som du får en säker och fin napp. Bättre blir det inte!

Du hittar alla Esskas nappar här


I samarbete med Esska

 

välja rätt napp esska