Annons:
 
Slipp underlivsbesvär med vegetabiliska oljor

Slipp underlivsbesvär med vegetabiliska oljor

Happy Vagina = Happy Life. Riktigt så enkelt kanske det inte är, men faktum är att underlivsbesvär är ett problem hos väldigt många kvinnor. Trots att hälften av Sveriges befolkning är just kvinnor och att besvär i underlivet påverkar såväl humör, samliv och det sociala livet, så är det ett område som får alldeles för lite uppmärksamhet. Så ska det inte behöva vara!

Besvär i underlivet kan exempelvis vara:

  • Torrhet, klåda och sveda
  • Återkommande svampinfektioner
  • Rubbat pH-värde
  • Smärta vid samlag

Enligt Sjukvårdsupplysningen uppger 3 av 4 kvinnor att de upplever problem med underlivet någon gång under livet. Enligt en annan marknadsundersökning svarar hela 91% av kvinnorna i undersökningen att de har upplevt eller upplever underlivsbesvär. Med andra ord, du är inte ensam om att det kliar, svider eller gör ont.

Här är några av orsakerna till varför du kan känna besvär:

Rengöring

Väldigt många av besvären är kopplade till hur vi rengör vårt underliv. När man tvättar sig med tvålbaserade rengöringsprodukter, hur milda de än påstås vara, så tvättas det naturliga skyddet i underlivet bort och pH-balansen blir basisk istället för sur. Detta gör huden mer mottaglig för bakterier och svamp, och kan leda till en ond cirkel med problem som kan vara svåra att bli av med. Använd dig därför av en rengöringsolja som tvättar rent, samtidigt som den vårdar slemhinnorna och håller pH-balansen intakt.

Torra slemhinnor

Om du känner att du är torr i underlivet, på ett sätt som skaver och smärtar, så kan det hjälpa att smörja in både yttre och inre blygdläppar med vegetabilisk olja. Havtornsolja är den olja som oftast rekommenderar då fettsyresammansättningen är bra för just slemhinnor i kroppen. Man kan också ta havtornolja invärtes för att lindra besvär med torra slemhinnor.

Rakning

Idag rakar de flesta underlivet, och även här upplever många stramhet och irritationer i samband med rakning. Om du använder en rakolja ger den en mjuk och slät rakning, och minimerar samtidigt irritationer. Eftersom den inte löddrar ser du dessutom vart du rakar dig!

Lip Organic Intimate Care är ekologiska intimoljor för rengöring, mjukgörande och rakning av underlivet. De tre oljorna är baserade på bland annat havtornsolja, solrosolja, kokosolja, olja från fragonia, mynta och rosmarin. Använd i samband med dusch, för ett välmående underliv!

I samarbete med Lip Organic Intimate Care

Annons: