Stort overall test på marknadens barnoveraller

Stort overall test på marknadens barnoveraller

I höstens stora overall test visas det att dyrast overall inte behöver vara bäst. I testet betygsätts marknadens storsäljare med märken som Didriksons, Name It och Polarn & Pyret.

Betygsättningen har gjorts på overallernas vattentäthet, slitagetålighet, andningsförmåga, rivstyrka och säkerhet med tonvikten på vattentätheten som håller overallen torr. En bra overall ska vara torr och klara av att användas under hela vintern på både grusiga förskolegårdar och i djupa snödrivor.

- Med tanke på priset, som kan variera stort mellan knappa 500 kronor till 2000 kronor, kan overallinköpet vara den kyliga årstidens allra viktigaste investering, säger Annika Ortmark Lind, redaktionschef på Vi Föräldrar som gjort overallstestet i samarbete med Testfakta.

Didriksons - Bäst i test

Den billigaste overallen i testet kostar 499 kronor, den dyraste nästan det fyrdubbla. Men dyrast behöver inte vara bäst.

Vinnare i årets test är: Didriksons med 4,7 poäng av 5 möjliga. Efter den följer Name It (4,5) och fjolårets testvinnare Coop (4,0). Alla tre kostar mellan 750 kronor och 900 kronor.

I mittfåran, med totalbetyg mellan 3,5 och 3,9, samsas testets dyraste kandidater Isbjörn of Sweden (1 895 kronor), Reima (1 695 kronor) och Polarn och Pyret (1 295 kronor) med den absolut billigaste overallen från HM (499 kronor).

Tips att tänka på innan köp:
Hur står sig egentligen overallerna i väta? Och hur stryktåliga är de på en upptäcksfärd genom sandlådor, vattenpölar och snöbollskrig?

Testet
Vill du läsa hela testet hittar du det i senaste numret av Vi Föräldrar i butik den 2 september.

Tävlat om overallen?

Tävlingen sponsrades av Verashus.se Klicka här för att se om det var du som vann overallen!

Kommentarer

Vore så kul att vinna den! Dyrt med overaller!

Vi måste köpa två nya overaller i år så det blir en utgift. Har Didriksons sen förra året och är nöjd!

Om ni bor i närheten av Thuns som ligger vid Faringe station så har dom väldigt bra priser på Didriksons. Köpte faktiskt nya nu till mina döttrar. Den ena som är rosa/vit randig kostade 459 kr storlek 90. Sen en mörklila som jag gav 679 kr för. Storlek 110. fanns även en billigare för 529 kr. Webadressen är http://www.thuns.se/ kan verkligen rekommendera denna butik.

någon som vet VILKEN Didriksson som var testvinnare - dvs Dry2 (säljs på tex InterSport o Stadium) eller Dry10 (ska enl Didriksson själva vara bättre och säljs tex på barnskospecialisten, är dyrare....)

Hej Kristina! Det var Dry 2.

köpte didrikssonförra året. läcktesom ett såll och tyget sprack efter ett par veckor. köpte coops istället för halva priset. superbra!

Köp 8848 Altitude istället, värt varenda krona!!! 10.000 mm vattenpelare! Finns på Intersport.

Hej! Besökte Name It i Häggvik och fick veta att den testade overallern inte finns till försäljning här i Sverige utan kanske via Danmark eller Norge. Detta då de valde att inte köpa in den till svenska markanden.

Den testade Name-It overallen som är i testet är name-it "storm" och finns vist, men inte i den färgsättningen som är på bilden.

-----> Chris Antar att du arbetar för Intersport så som du skriver?