Philips ångkokande matberedare för barnmat får 4 av 5!

Philips ångkokande matberedare för barnmat får 4 av 5!

Tre mammor från minbebis babypanel tycker till om Philips Avent ångkokare som även mixar maten!

Färska råvaror är både gott och nyttigt. Och det behöver inte vara svårt att tillaga barnets mat på egen hand om du har rätt hushållsprodukter. Philips har tagit fram en ångkokande matberedare som först ångkokar maten och sedan mixar den.

Philips ångkokare får 4 av 5!

Vår babypanel testade Philips ångkokare och matberedare tillsammans med tillbehören från Philips att förvara den tillagade maten i. Under testets gång har panelen tagit ställning till ett par frågor kring Philips ångkokare och så här blev resultatet!

Philips ångkokareHur lättanvänd är produkten? Är det enkelt att förstå hur produkten ska användas?

Alexandra: Tycker att det är väldigt lättanvänd och jag har svårt att se att man skall kunna misslyckas med att få det rätt. Om man känner att man inte har den bästa kollen på tekniken så finns det en bra teknisk instruktion på kartongen.

Ulrica: Det är inga problem att förstå hur den fungerar, man behöver ha instruktionsboken till hands första gången efter det går det av sig självt. Kan vara ett tips att kika i tillhörande receptboken om hur mycket vatten som går åt till ångkokningen.

Jennie: Den är väldigt lättanvänd och har inte en massa tillbehör och lösa delar vilket gör det enkelt att förstå hur den fungerar. Jag känner att man inte ens behöver kolla i instruktionsboken som medföljer, utan beskrivningen på förpackningen är tillräcklig. Produkten i sig är smidig att använda och kräver inte mycket underhållning då den som sagt inte har så många lösa delar som andra blenders kan ha.

Hur användbar är produkten? Är den till någon nytta?

Alexandra: Jag ställer mig lite tvekande till produktens nytta. Har inte riktigt kommit underfund med varför man behöver en ångkokare/mixer i ett. Förstår att ångkokning är bra för att innehållet bevaras, men ser inte att det är helt nödvändigt att köpa produkten. Användbarheten känner jag dock är jättebra, för det är smidigt och lätt och man har allt i ett.

Ulrica: Hemma hos mig är det en användbar produkt, men då förutsatt att man kommer igång och börjar göra mycket barnmat. Det är ju alltid ett litet projekt att dra fram matmaskiner, och som man lever idag – allt ska gå snabbt och lätt - är det i så fall det som är ett minus, att det är lite ”jobbigt” att dra fram den och sen diska allt för att sedan få in den i skåpet igen. Men det är viktigt att poängtera att det är väldigt bra för våra små med ångkokt mat, eftersom det behåller all näring i maten, så då får man ju tänka att det är värt den lilla extra mödan.

Hade gärna sett att man kunnat göra mer mat i en och samma vända, blir väldigt lite mat för ”mycket projekt”.

Jennie: Vill man satsa på att göra egen barnmat till sitt barn så är detta en väldigt användbar produkt som man kan låta stå framme i köket alltid. Den är super även om du bara ska använda den då och då för att göra barnmat att frysa in. Så antingen till vardagsbruk eller till att göra en mängd smakportioner att frysa in.

Fungerar produkten som den är tänkt? Hur bra är resultatet?

Alexandra: Den fungerar jätte bra och det är inte svårt att varken koka fisk, potatis eller vad du nu kan tänka dig. Resultatet blir ju precis som jag förväntade mig, jag har ju mixat med lite bitar då William är så stor och det var jätte bra resultat. Provade att mixa det mjukare bara för att se resultatet, och det blev bra.

Ulrica: Ja det tycker jag. Resultatet blev jättebra när jag använde den.

Jennie: Jag hade höga förväntningar och jag tycker att den håller måttet. Resultatet är ju vad man vill att det ska bli. Önskar du en slät puré så fixar den det och vill du ha mat med lite mer bitar i så kan du välja detta också.

Skulle man göra någon anmärkning så skulle det ju vara att de kunde ha byggt den på så sätt att du trycker på olika knappar för olika konsistenser. Kanske då knappar med barnets olika åldrar och vilken konsistens som rekommenderas just då. Men och andra sidan så är nog valmöjligheten ändå bättre.

Vilket betyg får produkten 1-5?

Alexandra: Produkten får 4 från mig, hade jag känt att det var ett måste att ha den så skulle den få en femma. För jag fattar helt klart iden att ha den, men jag känner inte att det är en helt nödvändig produkt för att få till bebismat på ett enkelt sätt.

Ulrica: Av mig får den 4. Den föll lite för att man inte kunde göra större portioner, sen hade jag önskat att den var snyggare så man velat ha den stående framme, det hade i sin tur lett till att man använt den mer. Den ser lite väl plastig ut för min smak i dagsläget.

Jennie: Jag ger denna produkt en 4,5:a, därför att den är superbra och man känner att man lagar väldigt hälsosam och nyttig mat till sitt barn av den anledningen att man ångkokar maten. Maskinen är i lagom storlek, enkel att använda och lätt att rengöra. Jag tycker att produkten håller vad den lovar och att den är bäst på just det som den är ämnad för – nämligen att göra nyttig och hemlagad barnmat.

Alla Philips produkter för barn hittar du här!

Lär känna mammorna i deras bloggar på minbebis!

Alexandra - Soontobe

Ulrica - Mymiracle

Jennie - Mamma Jennie

Verkar detta vara en produkt för dig? Tyck till om testet!

Kommentarer

Undrar om mammagruppen i Solsidan hade accepterat hjälp från en sådan eller om de skulle klassa det som fusk... ;) Personligen förstår jag inte riktigt poängen. Jag kommer, som många andra, att köpa färdig barnmat alternativt tillaga på vanlig väg. Men där är man ju olika! :) Söt design på produkten, åtminstone.

Läs mer om produkten här!: http://minbebis.com/blogg/mymiracle/babymat-med-philips-avent/