Skönt sex när du är gravid!

Skönt sex när du är gravid!

Kan jag ha sex när jag är gravid? Är det farligt? Det finns en rad olika frågor kring sex för gravida par. En del tror att man inte alls kan ha sex medan andra rullar runt som vanligt i sänghalmen om inte mer. Men hur är det egentligen?

Jo, svaret är att det går hur bra som helst, så länge som det känns bra. Bebisen ligger helt skyddad från att ta skada vid ett samlag. För en del par kan detta vara ett stort problem, då man tror att bebisen ska ta skada av stötar från samlaget. Oftast är det mannen som tycker det känns obehagligt. Det måste man såklart acceptera men det är även viktigt att veta om att sexlivet faktiskt kan fortsätta som vanligt.

För vissa öppnar sig en helt ny värld fylld av sex med välformade kroppar och sensuella kroppsdofter. Kvinnans sexlust kan både öka och minska kraftigt under graviditeten. Tillhör du dem som inte ens tänker på sex fungerar smekningar och kyssar lika bra - om man känner för det!

Sköna ställningar för gravida magar!

Skeden
Kvinnan ligger på sidan och mannen tätt intill bakom henne. För att variera ställning kan ni höja och sänka knäna. Mannen kan även stå på knä medan kvinnan ligger kvar i samma ställning, eller kanske med ett ben vilande på mannens axlar.

Ridställning
Kvinnan sitter på mannen med ansiktet mot eller ifrån honom. Mannen ligger eller sitter på en stol. Han kan hjälpa till med juckandet då annars kan bli för tungt för kvinnan.

Bakifrån
Bakifrån fungerar så att kvinnan står på alla fyra eller lutar sig framåt mot något och mannen står på knä eller på golvet bakom henne och håller om hennes höfter. Mannen kommer in olika långt i kvinnan beroende på hur kvinnan står. Magen hänger fritt i luften!

Missionären
Den klassiska missionären fungerar fortfarande för de flesta. Mannen får tänka på att inte luta sig mot kvinnans mage då det kan kännas som ett tungt tryck för kvinnan. Mannen kan även stå lutad på knä och kvinnans ben kan vila på mannens axlar.

Vilken ställning fungerar bäst för er? Finns det andra varianter? Diskutera i forumet!

Kommentarer

Upplever det som att jag vill mer nu än innan jag blev gravid vilket gillas här hemma :)

Min man vill inte alls, tycker att det känns äckligt verkar det som. Fler som har det som jag?

Tycker ridställning, doggystyle och sked fungerar bäst. Min sambo är helt galen i min nya kropp.

Ridställningen fungerar inte alls för min del, tycker det gör ont och hans kommer för långt upp. Sex är inte alls lika roligt som det var innan jag fick bebis i magen...

Jag vill lika mycket som förr om inte mer men precis som "Helt ointressant" skriver så är jag tyvärr ensam om det. Gör mig jättelessen och jag känner mig ful och äcklig. Är i v 19 och magen är synlig men inte jättestor så den är inte på nåt vis i vägen. Orgasmerna och hela upplevelksen av sexet är för mig mycket starkare nu när jag är gravid så att man inte" får sig nåt"är frustrerande.

Jag tycker att sexet här hemma har svalnat av fruktansvärt mkt.. dels för att jag är så otroligt ovig nu och att man känner rörelserna i magen av bäbisen ofta, är i vecka 27.. det känns konstigt och obekvämt.. men önskar att jag hade fått en sån där " sex cravings" så att sambon hade fått så han teg! men icke då.. =/ fast glad att han tycker det känns konstigt att vara "där" och hålla på.. rädd att göra mig och bäbis illa.. Även fast han vet att så är inte fallet.. men iaf.. kanske suget vänder? hoppas på det.. =)

jag tycker det går i vågar det där med sexlusten. i början - ingenting i mitten VÄLDIG lust nu i slutet känner jag mig bara klumpig och tjock. det gör lite ont i mellanåt och det gör att jag drar mig ännu mer. det jag är förvånad över är att min man är mer på nu än innan :P

Jag har samma problem som ( helt ointressant) Är i vecka 23 och har en stark lust men min man han är helt ointresserad av min han tar inte än i mig med tång bokstavligt talat, jag tror han äklar sig nu när jag är gravid. Han är jätte glad att vi ska få barn men han uppträder sig väldigt konstigt, men men vi får se hur det blir efter åt......

Min sexlust har ökat enormt, ibland blir jag helt tokig av att gå hemma och vänta på att manen ska komma hem från jobbet oftast inte alls lika sugen som jag som kan ha laddat hela dagen. Men i det stora hela så har vi betydligt mer sex nu än innan och han är inte alls obekväm med att det finns en liten där inne i magen. Måste nog hålla med dig som skrev tidigare att hela känslan är mera intensiv, jag har värdens skönaste sex och hoppas verkligen att det ska fortsätta så här hela graviditeten :-)

Mycket bättre denna gången än med förra graviditeten. Skedställningen är bäst för min del. Passar inte alls bakifrån längre hehehhe. Kan ha sex nästan varje dag men blir snabbt torr och då använder vi glidmedel:)))) Min man tycker om min kropp men är rädd att skada bebisen.....gäller om att påminna hela tiden att så inte är fallet........