Solskydd för barn - 5 smarta soltips!

Solskydd för barn - 5 smarta soltips!

Solskydd för barn är viktigt! Här får du tips och råd kring hur du skyddar ditt barn mot solen starka strålar!

Barns hud känsligast de första 6 åren

Barn måste skyddas mot solen med det högsta UVA- och UVB-skyddet, eftersom deras hud fortfarande är väldigt tunn. Det är inte förrän i puberteten som kroppens försvarsmekanismer har utvecklats färdigt.

Det är framför allt barn under sex år som är i farozonen. UV-strålarna angriper cellkärnor och DNA och kan orsaka genförändringar. Flera år senare, när man för länge sedan slutat leka i sommarsolen, kan dessa genförändringar orsaka hudcancer.

Det viktigaste när det gäller solkräm för barn är att produkten absorberas snabbt och att den börjar verka omedelbart. Barn vill ju trots allt springa iväg och leka direkt, utan att huden känns kladdig. Hudexperterna på Beiersdorf som står bakom både Nivea och Eucerin har naturligtvis tagit hänsyn även till detta. De nya NIVEA-produkterna absorberas på ett par sekunder och känns bra på huden.

5 smarta solstips

  • Utomhus & på stranden - Smörj in er, även föräldrar, ca 30 minuter innan ni klär av er på stranden eller innan det att huden utsätts för för sol.
  • Skuggan som solskydd - Att sitta i skuggan är bra, särskilt mellan kl 11-15 på dagen då solen är som starkast. Men att bara sitta under ett strandparasoll ger inte fullt skydd mot UV-strålningen, smörj in er även här.
  • I vattnet - Många tror att solen inte kan bränna huden under vattnet men sanningen är den att en meter under vattnet nås huden av 50 % av UV-strålarna. Med en solskyddsfaktor som är vattenresistent skyddas barnets hud även under ytan.
  • Smörj in ofta - Applicera rikligt med solskydd innan huden utsätts för sol, och applicera mer varannan till var tredje timme - särskilt om ni är mycket i vattnet eller svettas mycket.
  • Bebisar & barn - Utsätt inte bebisar och barn för direkt solljus mer än nödvändigt. Självklart är det svårt att få ett barn att stanna i skuggan men tänk då på att ha luftiga kläder och solskydd som skyddar mot strålningen.

niveaNivea - solnyheter

Niveas barnvänliga solnyheter är hållbara solskydd fritt från parfym, färgämnen och konserveringsmedel
NIVEA SUN FOR KIDS PURE & SENSITIVE ger ett pålitligt skydd för barns känsliga hud.

Produkternas hudvänlighet har testats under överseende av barnläkare. Upp till 80 procent av all UV-strålning som en människa exponeras för under  hela sin livstid, exponeras han eller hon för under de första 18 åren. Samtidigt som solen är livsviktig för produktion av det viktiga D-vitaminet, vet de flesta idag att för mycket sol är skadligt, särkilt för barnens känsliga hud.

Forskarna på NIVEA SUN har nu tagit fram två innovativa produkter för aktiva barn. Med NIVEA SUN KIDS PURE & SENSITIVE Sun Lotion och Sun Spray med SPF 50+ kan barn vara ute i solen länge, även om de har känslig hud.

 

eucerinEucerin - bäst i test

Eucerin fick bäst i test 2010 då Råd & Rön testade marknadens solskyddsprodukter för barn! Eucerin är ett hudvårdsmärke som rekommenderas av dermatologer och grundar sig på verklig kunskap om huden.

 

 

Hur skyddar du ditt barn mot solens starka strålar?

 

Kommentarer

Jag hoppas att ni har kollat så att inte dom solskydden innehåller parabener, vilket är cancerframkallande och även kan få flickor att tidigare komma i puberteten! :)

Jättebra artikel! Vi har samlat mer tips och värdefulla saker att tänka på när ens barn ska vistas i solen. besök gärna www.barnsolskydd.se